BRANDEJS, Michal a Miroslav KŘIPAČ. Informační systém MU: architektura a implementace v rozsáhlém prostředí velké organizace. In DATAKON 2007 Proceeding of the Annual Database Conference. Brno, Česká republika: Massarykova univerzita, 2007, s. 1 - 6. ISBN 978-80-7355-076-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informační systém MU: architektura a implementace v rozsáhlém prostředí velké organizace
Název česky Informační systém MU: architektura a implementace v rozsáhlém prostředí velké organizace
Název anglicky Masaryk University Information System: architecture and implementation within large organization
Autoři BRANDEJS, Michal (203 Česká republika, garant) a Miroslav KŘIPAČ (203 Česká republika).
Vydání Brno, Česká republika, DATAKON 2007 Proceeding of the Annual Database Conference, od s. 1 - 6, 6 s. 2007.
Nakladatel Massarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14330/07:00032454
Organizační jednotka Fakulta informatiky
ISBN 978-80-7355-076-9
Klíčová slova česky Informační systém Masarykovy univerzity; databázové systémy; databázové clustery; webové systémy
Klíčová slova anglicky IS MU;clusters
Štítky databázové clustery, databázové systémy, Informační systém Masarykovy univerzity, webové systémy
Změnil Změnil: Mgr. Ľuboš Lunter, učo 143320. Změněno: 31. 3. 2010 13:33.
Anotace
Masarykova univerzita již devátým rokem provozuje vlastní jednotný systém na evidenci a celkovou elektronickou podporu studia. Jedná se o striktně webový on-line informační systém s přímým přístupem přibližně 40.000 aktivních uživatelů a bezprostřední propagací změn v datech na všech úrovních. Cílem této přednášky je seznámit posluchače s hlavními principy architektury systému. Během prezentace budou rovněž diskutovány výhody, úskalí a získané praktické zkušenosti s principem distribuovaného ukládání dat, které se stává v poslední době populárním. Představeno tak bude několik produkčně používaných metod ukládání dat včetně využití databázových clusterů, plně distribuovaných datových úložišť a technologií z oblasti tzv. High-Performance Databases. Masarykova univerzita již devátým rokem provozuje vlastní jednotný systém na evidenci a celkovou elektronickou podporu studia. Jedná se o striktně webový on-line informační systém s přímým přístupem přibližně 40.000 aktivních uživatelů a bezprostřední propagací změn v datech na všech úrovních. Cílem této přednášky je seznámit posluchače s hlavními principy architektury systému. Během prezentace budou rovněž diskutovány výhody, úskalí a získané praktické zkušenosti s principem distribuovaného ukládání dat, které se stává v poslední době populárním. Představeno tak bude několik produkčně používaných metod ukládání dat včetně využití databázových clusterů, plně distribuovaných datových úložišť a technologií z oblasti tzv. High-Performance Databases.
Anotace anglicky
Masaryk University has been using its own integral study evidence and management system for nine years. It is a strictly web-based on-line information system with direct access of 40,000 active users and immediate data change propagation. The goal of this presentation is to introduce main architecture fundamentals. Advantages, problems and acquired practical experiences with popular data distribution will be discussed during the talk. Also several methods of data storage including database clusters, fully distributed data storage and High Performance Databases will be provided.
Návaznosti
LA 168, projekt VaVNázev: Účast ČR ve výzkumném sdružení ERCIM
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Účast ČR ve výzkumném sdružení ERCIM
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 06:55