KOPFOVÁ, Alena. Stárnutí populace a mladý pracovní kolektiv? In Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference Znalostní ekonomika - trendy rozvoje vzdělávání, vědy a praxe. 1. vydání. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2007, s. 64-70. ISBN 978-80-7318-646-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stárnutí populace a mladý pracovní kolektiv?
Název anglicky Population aging and a young working group?
Autoři KOPFOVÁ, Alena.
Vydání 1. vydání. Zlín, Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference Znalostní ekonomika - trendy rozvoje vzdělávání, vědy a praxe, s. 64-70, 2007.
Nakladatel Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7318-646-3
Klíčová slova anglicky pension reform; quality of life; age mixed working teams; experienced and older employees
Štítky age mixed working teams, experienced and older employees, pension reform, quality of life
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Alena Kerlinová, Ph.D., učo 41775. Změněno: 4. 12. 2007 09:50.
Anotace
Populace stárne. Roste průměrný věk obyvatel. Důchodový věk se zvyšuje, pracovní život se tedy prodlužuje. To s sebou nese řadu otázek týkajících se zaměstnávání lidí starších 60 let. Příspěvek krátce seznamuje s důchodovou reformou Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Dále se pak zabývá otázkou, proč jsou v dnešní době tak oblíbené mladé pracovní kolektivy, u kterých se dá polemizovat, zda jsou vůbec do budoucna udržitelné. Na druhou stranu jsou ukázány přednosti zaměstnávání starších osob, které ovšem s sebou bude stále více přinášet nutnost ohlížet se na kvalitu života zaměstnanců.
Anotace anglicky
Our population grows older. The average age of inhabitants increases. So does the retirement age, which means the active working life extends. These facts present a number of questions concerning employment of people older than 60 years. This article briefly introduces the pension reform composed by the Ministry of Labour and Social Affairs. Furthermore it considers a question, why in the modern society the young working teams, which could be argued about to be sustainable into the future, are so popular. On the other hand advantages of emloying experienced persons are shown, which however undoubtedly shall bring along the necessity of considering quality of employees’ lives.
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 13:41