ŠIŠKA, Ladislav a Martin MATÝSKA. Nástroje měření výkonnosti podniků. In Vývojové tendence podniků III. první. Brno: Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita Brno, 2007, s. 753-884, 131 s. ISBN 978-80-210-4466-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nástroje měření výkonnosti podniků
Název česky Nástroje měření výkonnosti podniků
Název anglicky Instruments for Enterprise Performance Measurement
Autoři ŠIŠKA, Ladislav a Martin MATÝSKA.
Vydání první. Brno, Vývojové tendence podniků III, od s. 753-884, 131 s. 2007.
Nakladatel Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-210-4466-1
Klíčová slova anglicky Výkonnost; měření výkonnosti; manažerské účetnictví; controlling; Balanced Scorecard; teorie omezení
Štítky balanced scorecard, Controlling, manažerské účetnictví, měření výkonnosti, teorie omezení, Výkonnost
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Naďa Voráčová, učo 62883. Změněno: 8. 6. 2009 11:46.
Anotace
Tradiční pojetí výkonnosti podniku se opírá o finanční vyjádření, jehož široké rozšíření se datuje již od dob průmyslové revoluce. Od té doby postupně dochází k celosvětové harmonizaci finančního výkaznictví a pro řízení vnitřních podnikových procesů bylo vyvinuto manažerské účetnictví, ve které postupně přerostlo nákladové účetnictví začátků průmyslové éry. Mimo rozvoje manažerského účetnictví se však v posledních letech objevilo i mnoho dalších nástrojů, které si kladou za cíl řídit a měřit výkonnost podniku. Tento příspěvek shrnuje závěry specifického výzkumného úkolu realizovaného na Katedře podnikového hospodářství ESF MU pod názvem Nástroje měření výkonnosti podniků. Výzkum se zaměřil na zkoumání otázky, jaký je stav systémů měření výkonnosti, které využívají podniky se sídlem v ČR a jak kvalitně tyto systémy podporují manažery při řízení výkonnosti. Sekundárně se výzkum snaží zodpovědět otázku spojenou s jedním z nových nástrojů řízení výkonnosti, kterým je teorie omezení. Ta se týkala reálnosti a poplatnosti kritiky autora této teorie, dr. Goldratta, směřované na využití některých tradičních metod nákladového účetnictví.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 17:20