GRENAROVÁ, Renée. Problematika výuky ruštiny u žáků se specifickými poruchami učení pohledem učitele. In Specifické poruchy učení v kontextu vzdělávacích oblastí RVP ZV. 1. vyd. Brno: Paido, 2007, s. 193-214. Edice pedagogické literatury. ISBN 978-80-7315-162-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Problematika výuky ruštiny u žáků se specifickými poruchami učení pohledem učitele
Název česky Problematika výuky ruštiny u žáků se specifickými poruchami učení pohledem učitele
Název anglicky Specific learning difficulties and teaching foreign language in international context
Autoři GRENAROVÁ, Renée (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, Specifické poruchy učení v kontextu vzdělávacích oblastí RVP ZV, od s. 193-214, 22 s. Edice pedagogické literatury, 2007.
Nakladatel Paido
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14410/07:00023098
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7315-162-1
Klíčová slova anglicky education teaching foreign language at secondary schools integrated pupil teaching Russian language specific learning difficulties current situation teachers self evaluation research
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: PaedDr. Renée Grenarová, Ph.D. et Ph.D., učo 2079. Změněno: 23. 2. 2013 23:47.
Anotace
Ve stati jsou prezentován výzkum, jenž se ve formě dotazníkového šetření soustředil na zmapování situace a východisek ve sféře vyučování ruskému jazyku u žáků se specifickými problémy učení na 2. stupni základních škol a v nižších ročnících víceletých gymnázií v Jihomoravském kraji. Výzkumná sonda sleduje problematiku ze zorného úhlu učitele ruštiny, analyzuje na základě učitelské reflexe a autoevaluace počet žáků se specifickými poruchami učení (dále SPU), zastoupení jednotlivých typů tříd, zabývá se vzájemnou spoluprací respondentů se školním psychologem, rodiči žáka, pedagogicko-psychologickou poradnou. Příspěvek přináší přehled o úrovni kompetencí a způsobu získání odborných znalostí o SPU u učitelů, interpretuje informace o respondenty preferované pomoci ze strany řešitelského kolektivu, slouží jako východisko pro další specifický výzkum.
Anotace anglicky
Research about teaching Russian at lower secondary schools in South Moravian region is described here. The goal was to analyze teachers opinion on integration of pupils with specific learning difficulties into Russian lessons, cooperation with counselling centres and parents. Data obtained will serve for other approaches suitable for learning Russian in classes with these pupils.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 20. 9. 2024 13:48