SILVENNOINEN, Raimo, Stanislav HASOŇ a Vladimír VETTERL. Organization of nano-scale synthetic oligonucleotides on immersed electrode surface: an optical study. In Technical digest. Tampere (Finland): University Joensuu, 2007, s. 101-102.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Organization of nano-scale synthetic oligonucleotides on immersed electrode surface: an optical study.
Název česky Organizace xxxx
Autoři SILVENNOINEN, Raimo, Stanislav HASOŇ a Vladimír VETTERL.
Vydání Tampere (Finland), Technical digest, od s. 101-102, 2 s. 2007.
Nakladatel University Joensuu
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10610 Biophysics
Stát vydavatele Finsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky diffractive optical element; permittivity; optical roughness; electrode surface;
Štítky diffractive optical element, electrode surface, optical roughness, permittivity
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. RNDr. Vladimír Vetterl, DrSc., učo 1954. Změněno: 30. 6. 2008 14:09.
Anotace
Organization of nano-scale molecules as oligodeoxynucleotides (ODN) or blood plasma proteins attached on electrode surface, which is located in liquids, is an interesting phenomenon. Thus the need to develop novel methods to detect this organization is arisen from the observation that conventional surface characterization methods and tools are observed to be un-effective when a need is to make observation from a sample in a liquid. We report results from our recent investigations, which are extended to sense organization of nano-scale molecules adhered on electrode surface. The permittivity change and the fluctuations in optical roughness of an electrode surface is investigated through an optical window of an cuvette by using the DOE sensor, when the molecules injected in the immersion liquid are adsorbed on the electrode surface.
Anotace česky
Organisace molekul o nanorozměrech jako jsou oligodeoxynukleotidy nabo bílkoviny krevní plazmy přichycených na elektrodovém povrchu umístěném v kapalině je zajímavý jev. K jeho studiu vznikla potřeba vyvinout nové metody umožňující stanovit tuto organisaci v kapalném prostředí, kde obvyklé metody charakterisující povrchové vlastnosti jsou nepoužitelné. Pomocí difrakčního optického sensoru (DOE) jsme studovali změny permitivity a fluktuace optické drsnosti po adsorpci molekul oligodeoxynukleotidů a fibrinogenu na povrch elektrody.
Návaznosti
IAA4004404, projekt VaVNázev: Interakce biopolymerů s ligandy a detekce jejich konformačních změn na fázových rozhraních pomocí elektrochemických a optických metod
Investor: Akademie věd ČR, Interakce biopolymerů s ligandy a detekce jejich konformačních změn na fázových rozhraních pomocí elektrochemických a optických metod
1M0528, projekt VaVNázev: Stomatologické výzkumné centrum
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Stomatologické výzkumné centrum
VytisknoutZobrazeno: 17. 7. 2024 16:08