FABEROVÁ, Renata, Josef FEIT a Jaroslav PROCHÁZKA. Diferenciální diagnostika hemangiomů u dětí. Dermatovenerologie, referátový výběr. Praha: Czechopress Agency, s.r.o., 2007, roč. 49, č. 3, s. 31-33. ISSN 1213-9106.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diferenciální diagnostika hemangiomů u dětí
Název anglicky Hemangiomas in children and their differential diagnostics
Autoři FABEROVÁ, Renata, Josef FEIT a Jaroslav PROCHÁZKA.
Vydání Dermatovenerologie, referátový výběr, Praha, Czechopress Agency, s.r.o. 2007, 1213-9106.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky hemangiomas in children, histology, differential diagnostics
Změnil Změnil: doc. MUDr. Josef Feit, CSc., učo 1565. Změněno: 19. 1. 2008 00:20.
Anotace
Klasické hemangiomy u dětí jsou pravé benigní tumory, které jsou charakterizovány buněčnou endoteliální proliferací vaskulárního endotelu a sekundární resorpcí. Endoteliální původ bývá histologicky zřejmý z tendence k tvorbě vakul a cévních prostor, z pozitivy imunohistochemických markerů CD31, CD34, FVIII. Hemangiom se skládá z cévních struktur kapilárního typu, event. z oblastí, které jsou složené z málo luminizovaných buněčných polí. U starších tumorů mohou být přítomny i dilatované kavernózní prostory.
Anotace anglicky
Classical hemangiomas in children are benign tumors, characterized by endothelial proliferation of vascular endothelium. Endothelial origin is histologically evident because of tendecy to form vacuoles and vascular spaces and from positity of immunohistochemical endothelial markers like CD31, CD34 and VIII. Hemangioma consists of vascular spaces and non-luminised cells.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 13:56