D 2007

The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine

BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine

Název česky

Vliv čištění na barvu a koncentraci antokyaninů a polyfenolů v červeném víně

Autoři

BALÍK, Josef (203 Česká republika), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Česká republika), Jaromír VEVERKA (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, garant, domácí) a Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

1. vyd. Leuven, ISHS Acta Horticulturae 754 : International Workshop on Advances in Grapevine and Wine Research, od s. 563-568, 6 s. 2007

Nakladatel

ISHS

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Itálie

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14110/07:00050906

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

ISBN

978-90-6605-620-6

Klíčová slova anglicky

claryfying agens red wine polyphenols anthocynins method

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 6. 4. 2012 14:43, Mgr. Michal Petr

Anotace

V originále

Effects of different doses of various clarifying agens onthe content on phenolic substances in young red wines were studed. The orginal concentration of anthocyanins (213 mg/l)was decreased at most after the application of egg white but the total colour intensitz of these red wines increased. An increased share of polymeric forms of anthocyanins in the final colour of red wines was observed in all variants of this experiment.

Česky

Byl studován účinek různých dávek čisticích substancí na obsah fenolových látek v mladých červených vínech.