2007
The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine
BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
The effect of clarirification on colour, concentration of anthocyanins and polyphenols in red wine
Název česky
Vliv čištění na barvu a koncentraci antokyaninů a polyfenolů v červeném víně
Autoři
BALÍK, Josef (203 Česká republika), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Česká republika), Jaromír VEVERKA (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika), Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, garant, domácí) a Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
1. vyd. Leuven, ISHS Acta Horticulturae 754 : International Workshop on Advances in Grapevine and Wine Research, od s. 563-568, 6 s. 2007
Nakladatel
ISHS
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Itálie
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Kód RIV
RIV/00216224:14110/07:00050906
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
ISBN
978-90-6605-620-6
Klíčová slova anglicky
claryfying agens red wine polyphenols anthocynins method
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 6. 4. 2012 14:43, Mgr. Michal Petr
V originále
Effects of different doses of various clarifying agens onthe content on phenolic substances in young red wines were studed. The orginal concentration of anthocyanins (213 mg/l)was decreased at most after the application of egg white but the total colour intensitz of these red wines increased. An increased share of polymeric forms of anthocyanins in the final colour of red wines was observed in all variants of this experiment.
Česky
Byl studován účinek různých dávek čisticích substancí na obsah fenolových látek v mladých červených vínech.