PODLAHA, Jiří. Sanace tepenného, žilního zásobení tumoru v oblasti kýčle a pánve těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem. In Sborník, Abstrakt XV. Frejkovy dny s mezinárodní účastí. Masarykova univerzita, 2007. MU Brno: MU 2007, Repropres, Srbská 53, Brno, 2007, s. 46. ISBN 978-80-210-4313-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Sanace tepenného, žilního zásobení tumoru v oblasti kýčle a pánve těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem.
Název česky Sanace tepenného, žilního zásobení tumoru v oblasti kýčle a pánve těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem.
Název anglicky Sanation of arterial, and venous nutrition of tumor in the pelvic space before ortopedic operation
Autoři PODLAHA, Jiří.
Vydání Masarykova univerzita, 2007. MU Brno, Sborník, Abstrakt XV. Frejkovy dny s mezinárodní účastí, s. 46-46, 2007.
Nakladatel MU 2007, Repropres, Srbská 53, Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30211 Orthopaedics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-210-4313-8
Klíčová slova anglicky sanace-zásobení-tumor-kýčel-pánev
Štítky sanace-zásobení-tumor-kýčel-pánev
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. MUDr. Jiří Podlaha, CSc., učo 472. Změněno: 28. 1. 2008 09:15.
Anotace
Bohaté cévní zásobení tumorů kýčle, pánve mnohdy znesnadňuje, až vylučuje radikální výkon. V rámci spolupráce Ortopedické kliniky LF MU v Brně, FN u svaté Anny a II.chirurgické kliniky LF MU v Brně,FN u svaté Anny provádím před radikálními exstirpacemi rozsáhlých tumorů v oblasti kýčle a pánve preparaci a rušení tepenného a žilního zásobení těchto. Pečlivá preparace a podvazy tepenného a žilního zásobení tumoru v oblasti kraniálního konce femoru a kýčle vede k menším ztrátám a umožňuje zvětšení radikality. Oboustranný podvaz s přerušením artéria ilica interna těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem tumoru pánve se jeví jako jednoduchá a časově nenáročná část operace mající za následek komfortnější a bezpečnější provedení vlastního resekčního výkonu. Jeví se jako nejlepší metoda volby.
Anotace anglicky
Before ortopedic operation is nesesery to do sanation of arterial, and venous nutrition of tumor in the femoral and pelvic space. Ligation of arteria ilica interna on the both side is sometimes nesesery.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 20:28