J 2007

Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého (Hyphophthalmichthys molitrix) cyanobakteriemi

PALÍKOVÁ, Miroslava, J. MAREŠ, Veronika PAŠKOVÁ, Radovan KOPP, Ondřej ADAMOVSKÝ et. al.

Základní údaje

Originální název

Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého (Hyphophthalmichthys molitrix) cyanobakteriemi

Název česky

Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého (Hyphophthalmichthys molitrix) cyanobakteriemi

Název anglicky

Effects of cyanobacteria on nutritional quality of fish meat

Autoři

PALÍKOVÁ, Miroslava (203 Česká republika), J. MAREŠ (203 Česká republika), Veronika PAŠKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Radovan KOPP (203 Česká republika), Ondřej ADAMOVSKÝ (203 Česká republika, garant, domácí), Klára HILSCHEROVÁ (203 Česká republika, domácí), Luděk BLÁHA (203 Česká republika, domácí) a Stanislav NAVRÁTIL (203 Česká republika)

Vydání

Bulletin VÚRH Vodňany, Vodňany, VÚRH Vodňany, 2007, 0007-389X

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10511 Environmental sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14310/07:00023778

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova anglicky

cyanobacteria; fish; meat nutrition
Změněno: 27. 4. 2011 12:25, prof. RNDr. Luděk Bláha, Ph.D.

Anotace

V originále

Studie zaměřená na ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého (Hyphophthalmichthys molitrix) cyanobakteriemi. Prokázány mírné modulace parametrů kvality masa.

Anglicky

Study addressing influence of cyanobacteria on quality of fish muscles in two fish species (Cyprinus carpio and Hyphophthalmichthys molitrix). Weak modulations recorded.

Návaznosti

MSM0021622412, záměr
Název: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
QH71015, projekt VaV
Název: Minimalizace rizik výskytu metabolitů sinic v technologických procesech rybářského sektoru.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Minimalizace rizik výskytu metabolitů sinic v technologických procesech rybářského sektoru