DOSEDLA, Martin. Informační bezpečnost a systém jejího řízení. In Moderní technologie ve výuce. Brno: MSD, 2007, s. 9-11. ISBN 978-80-7392-003-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informační bezpečnost a systém jejího řízení
Název anglicky Information security and management system
Autoři DOSEDLA, Martin.
Vydání Brno, Moderní technologie ve výuce, s. 9-11, 2007.
Nakladatel MSD
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7392-003-6
Klíčová slova anglicky Information; security management; ISMS
Štítky information, ISMS, security management
Změnil Změnil: Ing. Martin Dosedla, Ph.D., učo 66046. Změněno: 28. 5. 2008 11:03.
Anotace
Informace jsou vdnešním světě jedním z nejdůležitějších vlastnictví. Každá organizace ať již komerční či ne (tedy i školská zařízení) by se měla systematicky snažit vypořádat se všemi požadavky na jejich bezpečnost. V této a souvisejících oblastech existuje celá řada norem použitelných jako prověřený návod na vybudování uceleného systému řízení informační bezpečnosti (ISMS). Smysl uvažovat o jeho zavádění má u téměř každé organizace. Článek podává přehled a vysvětlení základních pojmů a celkového přístupu a postupu při zavádění ISMS i přehled souvisejících norem.
Anotace anglicky
Information is very important ownership in nowadays world. Every organization - comercial or civil, should try to deal with its information security. In this area there has been number of rules that can be used like a proved and tested guide for building the Information Security Management System (ISMS) as whole. It is sensible to think of establishing the ISMS in almost every organization. This article gices a knowledge and explanation of fundamental terms. It also gices knowledge of start-up procedure of ISMS and overview of related rules.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 22:59