TRNKOVÁ, Libuše. KOMPLEXNÍ INOVACE A MODERNIZACE LABORATORNÍCH CVIČENÍ Z FYZIKÁLNÍ CHEMIE. In VIII. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků. Sborník příspěvků. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2008, s. 99-100. ISBN 978-80-210-4525-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název KOMPLEXNÍ INOVACE A MODERNIZACE LABORATORNÍCH CVIČENÍ Z FYZIKÁLNÍ CHEMIE
Název česky KOMPLEXNÍ INOVACE A MODERNIZACE LABORATORNÍCH CVIČENÍ Z FYZIKÁLNÍ CHEMIE
Název anglicky COMPREHENSIVE INOVATION AND MODERNIZATION OF LABORATORY EXERCISES IN PHYSICAL CHEMISTRY
Autoři TRNKOVÁ, Libuše (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, VIII. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků. Sborník příspěvků, od s. 99-100, 2 s. 2008.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10403 Physical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/08:00050945
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-210-4525-5
Klíčová slova anglicky laboratory exercises; equipment
Štítky equipment, laboratory exercises, Pb, rivok
Změnil Změnil: Mgr. Petr Bureš, učo 40751. Změněno: 4. 4. 2012 14:52.
Anotace
Inovace a modernizace laboratorních cvičení z fyzikální chemie (FCH) byla řešena v rámci LC06035 pro studenty odborné chemie a biologického bakalářského, magisterského i doktorského studia a studenty se zaměřením na vzdělávání (učitelství chemie). Komplexnost řešení projektu spočívalo v promyšleném využití nového přístrojového vybavení a v následné možnosti zavedení moderních fyzikálně chemických metod nejen v laboratořích základního a pokročilého kurzu FCH, ale i v laboratořích spojených s přípravou bakalářských, diplomových, rigorozních a doktorských prací. Ročně se jedná celkem o zhruba 160 posluchačů. Řešení projektu je současně reakcí na doporučení evaluační komise posílit výuku FCH, především její experimentální část.
Anotace anglicky
Innovation and modernization of laboratory exercises in Physical Chemistry (FCH) has been addressed in the LC06035 for students and professional biological chemistry bachelor's, master's and doctoral students and students with a focus on education (chemistry teacher). The complexity of the project consisted in the use of sophisticated new instrumentation and the subsequent possibility of the introduction of modern physicochemical methods, not only in basic and advanced laboratory course FCH, but in laboratories associated with the preparation of bachelor's, master's, doctoral and rigorous work. Every year is a total of about 160 students. The project is also a response to the recommendations of the evaluation committee to strengthen the teaching of FCH, especially the experimental part.
Návaznosti
LC06035, projekt VaVNázev: Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 09:55