J 2008

In-gel digestion for mass spectrometric characterization of proteins and proteomes

HAVLIŠ, Jan a Mathias MANN

Základní údaje

Originální název

In-gel digestion for mass spectrometric characterization of proteins and proteomes

Autoři

HAVLIŠ, Jan a Mathias MANN

Vydání

Nature Protocols, U.S.A. Nature Publishing Group, 2008, 1745-2473

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

Genetika a molekulární biologie

Stát vydavatele

Spojené státy

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 16.821

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

UT WoS

000251155700042

Klíčová slova anglicky

ASSISTED-LASER-DESORPTION/IONIZATION; POLYACRYLAMIDE-GELS; NANOELECTROSPRAY; MODEL; SILAC; MS

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 2. 7. 2009 18:59, doc. Mgr. Jan Havliš, Dr.

Anotace

V originále

In-gel digestion of proteins isolated by gel electrophoresis is a cornerstone of mass spectrometry (MS)-driven proteomics. The 10-year-old recipe by Shevchenko et al. has been optimized to increase the speed and sensitivity of analysis. The protocol is for the in-gel digestion of both silver and Coomassie-stained protein spots or bands and can be followed by MALDI-MS or LC-MS/MS analysis to identify proteins at sensitivities better than a few femtomoles of protein starting material.