2008
In-gel digestion for mass spectrometric characterization of proteins and proteomes
HAVLIŠ, Jan a Mathias MANNZákladní údaje
Originální název
In-gel digestion for mass spectrometric characterization of proteins and proteomes
Autoři
HAVLIŠ, Jan a Mathias MANN
Vydání
Nature Protocols, U.S.A. Nature Publishing Group, 2008, 1745-2473
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
Genetika a molekulární biologie
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 16.821
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000251155700042
Klíčová slova anglicky
ASSISTED-LASER-DESORPTION/IONIZATION; POLYACRYLAMIDE-GELS; NANOELECTROSPRAY; MODEL; SILAC; MS
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 2. 7. 2009 18:59, doc. Mgr. Jan Havliš, Dr.
Anotace
V originále
In-gel digestion of proteins isolated by gel electrophoresis is a cornerstone of mass spectrometry (MS)-driven proteomics. The 10-year-old recipe by Shevchenko et al. has been optimized to increase the speed and sensitivity of analysis. The protocol is for the in-gel digestion of both silver and Coomassie-stained protein spots or bands and can be followed by MALDI-MS or LC-MS/MS analysis to identify proteins at sensitivities better than a few femtomoles of protein starting material.