KOCÁK, Ivo, Ilona KOCÁKOVÁ, Ingrid GARAJOVÁ a Zdeněk ŘEHÁK. Dosažení kompletní remise onemocnění u pacienta s generalizovaným kolorektálním karcinomem léčbou irinotekan/cetuximab. Onkologie. Olomouc: Solen, 2008, roč. 2, č. 1, s. 55-57. ISSN 1802-4475.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dosažení kompletní remise onemocnění u pacienta s generalizovaným kolorektálním karcinomem léčbou irinotekan/cetuximab
Autoři KOCÁK, Ivo, Ilona KOCÁKOVÁ, Ingrid GARAJOVÁ a Zdeněk ŘEHÁK.
Vydání Onkologie, Olomouc, Solen, 2008, 1802-4475.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky kolorektální karcinom; irinotekan; cetuximab
Štítky kolorektální karcinom irinotekan cetuximab
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 10. 4. 2012 15:04.
Anotace
Kolorektální karcinom je jedním z nejčastějších nádorových onemocnění v České republice. Léčba klinického stadia IV je paliativní. Základním léčebným přístupem je systémová chemoterapie zahrnující fluorouracil a leukovorin, irinotekan a oxaliplatinu. Nádorové buňky kolorektálního karcinomu často zvýšeně exprimují receptor pro epidermální růstový faktor (EGFR). Výsledky prvních klinických studií s cetuximabem u metastatického onemocnění jasně prokázaly významnou aktivitu této anti-EGFR monoklonální protilátky u pacientů rezistentních k současně dostupným cytotoxickým látkám. V následující kazuistice prezentujeme protinádorovou účinnost až s dosažením kompletní remise při terapii irinotekan/cetuximab u pacienta s metastatickým, předléčeným onemocněním.
VytisknoutZobrazeno: 9. 5. 2024 16:33