HÉGROVÁ, Blanka, Simona MACUCHOVÁ, Jan PREISLER a Josef HAVEL. Identification of antifungal proteins in the barley and malt caryopsis by mass spectrometry. In Vitamins 2008 Nutrition and Diagnostics. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, Zlín, 2008, s. 86-87. ISBN 978-80-7318-708-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Identification of antifungal proteins in the barley and malt caryopsis by mass spectrometry
Název česky Identifikace antifungálních proteinů v obilce ječmene a sladu hmotnostní spektrometrií
Autoři HÉGROVÁ, Blanka (203 Česká republika, domácí), Simona MACUCHOVÁ (203 Česká republika), Jan PREISLER (203 Česká republika, domácí) a Josef HAVEL (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Zlín, Vitamins 2008 Nutrition and Diagnostics, od s. 86-87, 2 s. 2008.
Nakladatel Univerzita Tomáše Bati, Zlín
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14310/08:00024905
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-7318-708-8
Klíčová slova anglicky low molecular weight proteins; barley; malt; SDS-PAGE; enzymatic digestion; MALDI-TOF mass spectrometry
Štítky barley, enzymatic digestion, low molecular weight proteins, MALDI-TOF mass spectrometry, Malt, SDS-PAGE
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: prof. Mgr. Jan Preisler, Ph.D., učo 45329. Změněno: 9. 4. 2013 13:05.
Anotace
Recently, great attention is paid to determination of various metabolites after pathogen-caryopsis interaction. Some of antifungal proteins, e.g. thionins, might be of effect on barley quality and its subsequent food products - gushing or premature yeast flocculation. The changes proceeding during pathogen-caryopsis interaction were monitored in 20 samples of barley and its corresponding malt by the combination of Sodium Dodecyl Sulphate - Polyacrylamide Gel Electrophoresis (SDS-PAGE) and Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS).
Anotace česky
V poslední době je velká pozornost věnována stanovení různých metabolitů po interakci patogen-obilka. Některé antifungální proteiny, např. thioniny, mohou mít vliv na kvalitu ječmene a jeho následných produktů - gushing nebo předčasná flokulace kvasinek. Kombinací metod SDS-PAGE a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie byly ve 20 vzorcích ječmene a jeho sladu pozorovány změny probíhající během interakce patogen-obilka.
Návaznosti
GA525/06/0663, projekt VaVNázev: Sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny pro kontrolu a zvýšení kvality ječmene a následných potravinářských produktů
Investor: Grantová agentura ČR, Sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny pro kontrolu a zvýšení kvality ječmene a následných potravinářských produktů
VytisknoutZobrazeno: 3. 9. 2024 19:15