NEUMAN, Eduard, Martin SMRČKA, Roman GÁL a René JURA. Mírná řízená hypotermie jako neuroprotektivní metoda při pozdních ischemických komplikacích v resuscitační péči u pacientů s těžkým spontánním subarachnoidálním krvácením při ruptuře aneuryzmatu. Česká a Slovenská Neurologie a Neurochirurgie. Praha: Česká Lékařská společnost J.E.Purkyně, roč. 71/104, č. 2, s. 180-187. ISSN 1210-7859. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mírná řízená hypotermie jako neuroprotektivní metoda při pozdních ischemických komplikacích v resuscitační péči u pacientů s těžkým spontánním subarachnoidálním krvácením při ruptuře aneuryzmatu.
Název anglicky Mild Controlled Hypothermia - a Neuroprotective Method for Late Ischaemic Complications in Resusciation Care for Patients with Severe Spontaneous Subarachnoid Hemorrhage Caused by Aneurysm Rupture
Autoři NEUMAN, Eduard, Martin SMRČKA, Roman GÁL a René JURA.
Vydání Česká a Slovenská Neurologie a Neurochirurgie, Praha, Česká Lékařská společnost J.E.Purkyně, 2008, 1210-7859.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.319
Organizační jednotka Lékařská fakulta
UT WoS 000258587400008
Klíčová slova anglicky spontaneous subarachnoid hemorrhage; vasospasm; cerebral ischaemia; mild controlled hypothermia
Štítky cerebral ischaemia, mild controlled hypothermia, spontaneous subarachnoid hemorrhage, vasospasm
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Olga Pazderková, učo 46958. Změněno: 25. 6. 2009 11:07.
Anotace
Práce se zabývá možnostmi použití a přínosem mírné řízené hypotermie v resuscitační péči u pacientů se spontánním subarachnoidálním krvácením (SAH) stupně IV a V dle Hunta a Hesse (H-H) s cílem zvášit toleranci ischemie vznikající v mozkové tkáni v důsledku vazospazmů (delayed cerebral ischemia, DCI).
Anotace anglicky
The article deals with potential for the use and the benefit of mild controlled hypothermia care for patients with spontaneous subarachnoid hemorrhage (SAH) of grade IV a V according to Hunt and Hess scale (H-H), with the objective to increase the tolerance of ischemia developing in the cerebral tissue as a result of vasospasms (delayed cerebral ischemia, DCI).
Návaznosti
NA7671, projekt VaVNázev: Vliv mělké hypotermie na incidenci a závažnost vazospazmů u pacientů po těžkém subarachnoidálním krvácení
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 06:41