KREJČÍ, Radek a Pavel ČELEDA. NETCONF - Secure FlowMon Probe Remote Configuration. In TERENA Networking Conference 2008. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název NETCONF - Secure FlowMon Probe Remote Configuration
Název česky NETCONF - Zabezpečená vzdálená konfigurace sondy FlowMon
Autoři KREJČÍ, Radek a Pavel ČELEDA.
Vydání TERENA Networking Conference 2008, 2008.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova anglicky NETCONF; network configuration; FlowMon
Štítky FlowMon, NETCONF, network configuration
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. Ing. Pavel Čeleda, Ph.D., učo 206086. Změněno: 30. 9. 2013 17:34.
Anotace
Secure remote configuration of the network devices is necessary feature in today's highly interoperable networks. NETCONF protocol has been developed by IETF for these purposes as extensible XML-based network configuration protocol. This presentation describes implementation of the remote configuration system based on NETCONF protocol. The system was primarily developed for the FlowMon probe remote configuration. Due to NETCONF protocol independency of the data definition language and data models used to describe configuration data, developed solution can be simply re-used for other devices. This possibility and other future plans are also presented.
Anotace česky
Zabezpečená vzdálená konfigurace síťových zařízení hraje v dnešních počítačových sítích klíčovou úlohu. Protokol NETCONF byl vyvynut organizací IETF jako protokol postavený na XML, určený pro konfiguraci a správu síťových zařízení. Práce představuje implementaci protokolu NETCONF v rámci systému pro vzdálenou konfiguraci sondy FlowMon. Díky tomu, že NETCONF je nezávislý na použitém modelu konfiguračních dat, je možné popisovaný systém znovu použít (po určitých úpravách) pro další zařízení. Tato možnost a další plány do budoucna jsou také diskutovány.
Návaznosti
MSM6383917201, záměrNázev: Optická síť národního výzkumu a její nové aplikace
VytisknoutZobrazeno: 24. 7. 2024 11:13