2008
Application of polyacrylamide GE and MS for antifungal proteins in the barley and malt caryopsis
HÉGROVÁ, Blanka, Marta FARKOVÁ, Simona MACUCHOVÁ, Josef HAVEL, Jan PREISLER et. al.Základní údaje
Originální název
Application of polyacrylamide GE and MS for antifungal proteins in the barley and malt caryopsis
Název česky
Aplikace polyakryamidové gelové elektroforézy a hmotnostní spektrometrie pro antifungální proteiny v obilce ječmene a sladu
Autoři
HÉGROVÁ, Blanka (203 Česká republika), Marta FARKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Simona MACUCHOVÁ (203 Česká republika), Josef HAVEL (203 Česká republika, garant, domácí) a Jan PREISLER (203 Česká republika, domácí)
Vydání
Institute of Analytical Chemisty AS CR, CECE 2008, 5th international interdisciplinary meeting on bioanalysis, od s. 53-54, 2 s. 2008
Nakladatel
Institute of Analytical Chemisty AS CR
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/00216224:14310/08:00025043
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
ISBN
978-80-254-3194-8
Klíčová slova anglicky
antifungal proteins - barley - malt - PAGE - MS - chemometric evaluation
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 9. 4. 2013 13:03, prof. Mgr. Jan Preisler, Ph.D.
V originále
Plants are exposed to a large array of phytopathogenic organisms and the survival in these conditions demands quick defense responses which include the synthesis of defense antifungal proteins - hordothionins (HTs) - associated with deggre of beer gushing. RIBM data and data observed from GE and MS were chemometric evaluated by program Statistica, V8.0. The presence of HT observed in the barley and malt caryopsis does not correlate with gushing observed in malt caryopsis (|R| belons to interval 0.07, 0.34).
Česky
Rostliny jsou vystaveny široké řadě fytopatogenních organismů a jejich přežití za těchto podmínek vyžaduje rychlou obrannou odpověď, která zahrnuje syntézu obranných antifungálních proteinů - hordothioniny (HTS) - spojovány se stupněm přepěnění v pivu. Data získaná z VÚPS společně s daty z GE a MS byly chemometricky vyhodnoceny programem Statistika, V8.0. Přítomnost HT pozorována v obilce ječmene a sladu nekoreluje s gushingem sladu (|R| leží v intervalu 0.07, 0.34).
Návaznosti
GA525/06/0663, projekt VaV |
|