2009
Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis
ZEISBERGEROVÁ, Marta, Andrea ADÁMKOVÁ a Zdeněk GLATZZákladní údaje
Originální název
Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis
Název česky
Integrace tryptického štěpení proteinů do CE pomocí metody EMMA
Autoři
ZEISBERGEROVÁ, Marta (203 Česká republika), Andrea ADÁMKOVÁ (203 Česká republika) a Zdeněk GLATZ (203 Česká republika, garant)
Vydání
Electrophoresis, Weinheim, VHC, 2009, 0173-0835
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 3.077
Kód RIV
RIV/00216224:14310/09:00029144
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000268626900017
Klíčová slova anglicky
Proteomics; Tryptic digestion; Electrophoretically mediated microanalysis; EMMA; Partial filling technique; Sandwich injection
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 9. 4. 2010 10:03, Mgr. Marta Pelcová, Ph.D.
V originále
In this work, electrophoretically mediated microanalysis (EMMA) was applied to the in-capillary tryptic digestion of proteins for proteomic purposes. Compared to classical in-solution tryptic digestion or the trypsin reactor commonly used for this purpose, the EMMA based method is rapid, can be automated and requires only small amounts of trypsin and protein preparations. Moreover, the protein digestion and the analysis of the resulting peptides are integrated into one procedure. A combination of the EMMA methodology with a partial filling technique was used in this study, since the pH optimum of the trypsin reaction differs strongly from the best pH for the CE separation of peptides. In this setup, part of the capillary is filled with the best buffer for the tryptic digestion (50 mM Tris-HCl buffer, pH 8.5) whereas the rest of the capillary is filled with the background electrolyte optimal for peptide separation (0.1 M phosphate buffer, pH 2.5).
Česky
Byla vypracována metoda pro integrace tryptického štěpení proteinů do CE pomocí metody EMMA.
Návaznosti
GA203/06/0047, projekt VaV |
| ||
LC06023, projekt VaV |
| ||
MSM0021622413, záměr |
|