KLÁN, Petr a Jakob WIRZ. Photochemistry of Organic Compounds: From Concepts to Practice. 1. vyd. Chichester, UK: John Wiley & Sons Ltd., 2009, 584 s. Postgraduate Chemistry Series. ISBN 978-1-4051-9088-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Photochemistry of Organic Compounds: From Concepts to Practice
Název česky Fotochemie organických molekul: Od konceptů po praxi
Autoři KLÁN, Petr (203 Česká republika, garant) a Jakob WIRZ (756 Švýcarsko).
Vydání 1. vyd. Chichester, UK, 584 s. Postgraduate Chemistry Series, 2009.
Nakladatel John Wiley & Sons Ltd.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 10401 Organic chemistry
Stát vydavatele Velká Británie a Severní Irsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/09:00034457
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-1-4051-9088-6
Klíčová slova anglicky Fotochemie
Štítky Fotochemie
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. RNDr. Petr Klán, Ph.D., učo 32829. Změněno: 13. 8. 2009 16:09.
Anotace
Photochemistry of Organic Compounds: From Concepts to Practice provides a hands-on guide demonstrating the underlying principles of photochemistry and, by reference to a range of organic reaction types, its effective use in the synthesis of new organic compounds and in various applications. The book presents a complete and methodical approach to the topic, working from basic principles, discussing key techniques and studies of reactive intermediates, and illustrating synthetic photochemical procedures. Incorporating special topics and case studies covering various applications of photochemistry in chemistry, environmental sciences, biochemistry, physics, medicine, and industry. Providing extensive references to the original literature and to review articles. Concluding with a chapter on retrosynthetic photochemistry, listing key reactions to aid the reader in designing their own synthetic pathways. This book will be a valuable source of information and inspiration for postgraduates as well as professionals from a wide range of chemical and natural sciences.
Anotace česky
Kniha se zabývá vysvětlením principů fotochemie a předkládá informaci o využití fotochemie v organické syntéze a dalších oborech. Představuje kompletní a metodický přítup k problémům, pracuje s fundamentálními poznatky a deskutuje klíčové techniky, které se v tomto oboru používají.
Návaznosti
MSM0021622412, záměrNázev: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
MSM0021622413, záměrNázev: Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:52