PERNICOVÁ, Drahomíra. E –learning in the education of radiology Anatomy. In Morphology 2008. 2008. ISBN 978-80-244-2061-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název E –learning in the education of radiology Anatomy
Název česky E - learning ve výuce radiologické anatomie
Autoři PERNICOVÁ, Drahomíra.
Vydání Morphology 2008, 2008.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-244-2061-5
Klíčová slova anglicky the education of anatomy; radiology Anatomy
Štítky radiology Anatomy, the education of anatomy
Změnil Změnila: MUDr. Drahomíra Stančeva Pernicová, Ph.D., učo 2095. Změněno: 12. 1. 2009 12:11.
Anotace
The last question of the exams oral part is focused on X-ray anatomy. The students have been learning this field systematicaly. There is special classroom with examples of all basic types of studied X-ray pictures and techniques. There is also special X-ray picture book provided for them. Assisstants inform them about serious web sites focused on this topic. Nevertheless, this field remains to be serious students problem by exam. From this reason there has been created e – learning programme focused on the basic X-ray imaginating methods and the basic description of standard X–ray pictures. We are planning to add also the test part, enabeung to students self control.
Anotace česky
Základní znalosti radiologické anatomie jsou jedním z výstupů výuky anatomie, který má význam před zahájením výuky na klinických pracovištích. Z tohoto důvodu je jedna z otázek závěrečné ústní zkoušky z anatomie je věnována RTG – anatomii. Studenti jsou s rentgenovými snímky seznamováni průběžně v rámci praktických cvičení, mají k dispozici speciální učebnu s RTG snímky, skripta, učitelé je informují o www.programech zaměřených na radiologii. Přesto bývá tato otázka velkým problémem. Z tohoto důvodu vznikl e – learningový program zaměřený na základní metody a jednoduchý popis snímků, který bude doplněn o testovou část, umožňující samokontrolu získaných vědomostí.
VytisknoutZobrazeno: 11. 10. 2024 14:21