PODLAHA, Jiří a Pavel JANÍČEK. Sanace tepenného a žilního zásobení tumoru v oblasti kýčle a pánve těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem. In Sborník přednášek X. setkání českých a slovenských chirurgů na Moravě. Medin, a.s. Vlachovická 6195. Nové Město na Moravě: Medin, Nové Město na Moravě, 2008, s. 24.B, 1 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Sanace tepenného a žilního zásobení tumoru v oblasti kýčle a pánve těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem.
Název česky Sanace tepenného a žilního zásobení tumoru v oblasti kýčle a pánve těsně před rozsáhlým ortopedickým výkonem.
Název anglicky Preparotion and ligation of tumor supplying vessels in the pelvic and upper thigh regions before large ortopedic operations
Autoři PODLAHA, Jiří a Pavel JANÍČEK.
Vydání Medin, a.s. Vlachovická 6195. Nové Město na Moravě, Sborník přednášek X. setkání českých a slovenských chirurgů na Moravě, od s. 24.B, 1 s. 2008.
Nakladatel Medin, Nové Město na Moravě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky tumor - pelvis - ligation - vessels
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. MUDr. Jiří Podlaha, CSc., učo 472. Změněno: 18. 1. 2009 21:48.
Anotace
Cílené přerušení tepenného zásobení tumoru, oboustranný podvaz arteria iliaka interna, ligace a přerušení žilních spojek před rozsáhlým ortopedickým výkonem v oblasti pánve a horního konce femoru se jeví jako nejlepší alternativou.
Anotace anglicky
Precise ligation of the tumor supplying vessels, bilateral ligation of the internal iliac arteries, ligation of the venous before large orthopedic procedures in the pelvic and the upper thigh regions, appear to be the best surgical alternative.
Návaznosti
MSM 141100003, záměrNázev: Zevní prostředí - karcinogeneze - onkologie
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Zevní prostředí - karcinogeneze - onkologie
VytisknoutZobrazeno: 10. 5. 2024 22:40