2004
Antimutagenní a antioxidační aktivita zeleného čaje
PTÁČEK, Petr, Ivana MÁROVÁ, Andrea MIKULCOVÁ, Simona MACUCHOVÁ, Miloslav PEKAŘ et. al.Základní údaje
Originální název
Antimutagenní a antioxidační aktivita zeleného čaje
Název česky
Antimutagenní a antioxidační aktivita zeleného čaje
Název anglicky
Antimutagenic and antioxidant activity of green tea
Autoři
PTÁČEK, Petr (203 Česká republika), Ivana MÁROVÁ (203 Česká republika, garant), Andrea MIKULCOVÁ (203 Česká republika), Simona MACUCHOVÁ (203 Česká republika) a Miloslav PEKAŘ (203 Česká republika)
Vydání
Skalský Dvůr u Bystřice nad Perštejnem, XXXV.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem 2004, Sborník příspěvků, s. 144-144, 2004
Nakladatel
Výzkumný ústav potravinářský
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14310/04:00034775
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
ISBN
80-902671-8-1
Klíčová slova česky
Antimutagenní aktivita; Celková antioxidační aktivita; Reversní mutace
Klíčová slova anglicky
Antimutagenic activity; Total antioxidant status; Reversing mutations
Změněno: 3. 6. 2009 10:24, Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
V originále
In this work biological effects of five sorts of green tea were analyzed using antimutagenicity test with Sacchromyces cerevisiae D7 strain. In this test the frequency of spontaneous convertants at the tryptophan locus (trp 5-12/trp 5-27) and revertants at the isoleucine locus (ilv 1-92/ilv 1-92) was tested.
Anglicky
In this work biological effects of five sorts of green tea were analyzed using antimutagenicity test with Sacchromyces cerevisiae D7 strain. In this test the frequency of spontaneous convertants at the tryptophan locus (trp 5-12/trp 5-27) and revertants at the isoleucine locus (ilv 1-92/ilv 1-92) was tested.