MÁROVÁ, Ivana, S. MACUCHOVÁ, R. KOTRLA a Petr PTÁČEK. Influence of intake of complex antioxidants on metabolic status in non-insulin dependent diabetics. In European Journal of Biochemistry (The FEBS Journal). Warsaw (Poland): The FEBS Journal, 2004, s. 231. ISSN 1474-3833.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Influence of intake of complex antioxidants on metabolic status in non-insulin dependent diabetics
Název česky Vliv příjmu komplexních antioxidantů na metabolický stav diabetiků s inzulínovou rezistencí
Autoři MÁROVÁ, Ivana (203 Česká republika, garant), S. MACUCHOVÁ (203 Česká republika), R. KOTRLA (203 Česká republika) a Petr PTÁČEK (203 Česká republika).
Vydání Warsaw (Poland), European Journal of Biochemistry (The FEBS Journal), s. 231-231, 2004.
Nakladatel The FEBS Journal
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/04:00034829
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISSN 1474-3833
Klíčová slova česky Komplexní antioxidanty; Diabetes II. typu (inzulinová rezistence); Celková antioxidační kapacita
Klíčová slova anglicky Complex antioxidants; Non Insulin Dependent Diabetes Mellitus (NIDDM); Total antioxidant status
Štítky Complex antioxidants, Total antioxidant status
Změnil Změnil: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D., učo 23751. Změněno: 3. 6. 2009 11:26.
Anotace
The aim of this work was further study of relation between antioxidant micronutrients intake and some metabolic parameters characterizing antioxidant and metabolic status in non-insulin dependent diabetes mellitus (NIDDM). This study confirmed, that intake of complex antioxidant micronutrients can positively influence total metabolic activity as well as antioxidative status in diabetics.
Anotace česky
Cílem uvedené práce byl výzkum vztahu mezi aktivním příjmem antioxidantů v potravě a některými metabolickými parametry charakterizujícími antioxidační a metabolický stav diabetiků s inzulinovou rezistencí. Tento výzkum potvrdil, že příjem komplexních antioxidantů v potravě pozitivně ovlivňuje celkovou metabolickou aktivitu (např. antioxidační kapacitu tkáňových tekutin u diabetiků s inzulinovou rezistencí.
VytisknoutZobrazeno: 29. 9. 2024 12:09