TOTUŠEK, Jiří, Danuše LEFNEROVÁ, Marie KYSELÁKOVÁ, Josef BALÍK, Jaromír VEVERKA, Jan TŘÍSKA a Naděžda VRCHOTOVÁ. Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines. Czech J.Food Sci. Prague: Istitute of Agriculture and Food Inform, roč. 26, Special Is, s. S 55 - S59, 5 s. ISSN 1212-1800. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines
Název česky Antimutagenní aktivita suroviny a vedlejšího produktu při výrobě révových vín
Autoři TOTUŠEK, Jiří (203 Česká republika, garant), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika), Marie KYSELÁKOVÁ (203 Česká republika), Josef BALÍK (203 Česká republika), Jaromír VEVERKA (203 Česká republika), Jan TŘÍSKA (203 Česká republika) a Naděžda VRCHOTOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Czech J.Food Sci, Prague, Istitute of Agriculture and Food Inform, 2008, 1212-1800.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.472
Kód RIV RIV/00216224:14110/08:00025255
Organizační jednotka Lékařská fakulta
UT WoS 000266082000010
Klíčová slova česky víno, hrozny, polyfenolické sloučeniny, antimutagenicita
Klíčová slova anglicky wine; grape berries; polyphenolic compounds; antimutagenicity
Štítky antimutagenicity, grape berries, polyphenolic compounds, Wine
Změnil Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 26. 6. 2009 09:56.
Anotace
The inhibition of mutagenicity was asessed by Ames test using two mutagens (IQ, MNU) and methanolic extracts of healthy fresh berries of three blue grapevine varieties and three white varieties and berries infected by Botrytis cinerea fungus.
Anotace česky
Inhibice mutagenity dvou mutagenů (IQ, MNU)působením methanolicých extraktů zdravých čerstvých hroznů třech modrých a třech bílých odrůd byla studována Amesovým testem.
Návaznosti
GA525/06/1757, projekt VaVNázev: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti
Investor: Grantová agentura ČR, Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 05:42