REDLICHOVÁ, Jitka. Hlas žáků v kurikulární reformě. In Od Rámcového vzdělávacího programu ke Školnímu vzdělávacímu programu, idea a realita ... Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2007, s. 77-82. ISBN 978-80-7368-563-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hlas žáků v kurikulární reformě
Název anglicky Studetn Voice in Czech Curricular reform
Autoři REDLICHOVÁ, Jitka.
Vydání Ostrava, Od Rámcového vzdělávacího programu ke Školnímu vzdělávacímu programu, idea a realita ... od s. 77-82, 6 s. 2007.
Nakladatel Ostravská univerzita v Ostravě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-7368-563-8
Klíčová slova anglicky student voice; curricular reform
Štítky curricular reform, Student Voice
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Jitka Vidláková, Ph.D., učo 40185. Změněno: 14. 4. 2010 21:23.
Anotace
Příspěvek je věnován nastínění změn a podnětů, které přináší právě probíhající kurikulární reforma ve prospěch uplatnění hlasu žáků v životě školy. Diskutovány jsou možnosti participace žáků podporované dospělými, nejčastěji v podobě žákovských samospráv, a také možnosti participace žáků vycházející z iniciativy a potřeb samotných žáků. Pozornost je věnována rovněž výzvám a otázkám, které se s tématem pojí.
Anotace anglicky
The contribution deals with outlining those changes and incentives which the current curricular reform presents, those which should benefit the pupil voice in schools. The possibilities of pupil participation supported by adults, the most often as school councils, and the possibilities of pupil participation that arises from needs and initiatives of pupils are discussed. The attention is paid also to challenges and questions related to the theme of pupil voice in the school life.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 03:20