CHLEBCOVÁ, Radka. „BATTLE OF FORMS“ z pohledu americké právní doktríny. In CD příspěvků X. ročníku mezinárodní konference Ekonomické fakulty VŠB - TU Ostrava. 1. Vyd. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická Univerzita, Ekonomická Fakulta, 2008, 8 s. ISBN 9788024817040.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název „BATTLE OF FORMS“ z pohledu americké právní doktríny
Název anglicky „BATTLE OF FORMS“ FROM THE AMERICAN POINT OF VIEW
Autoři CHLEBCOVÁ, Radka.
Vydání 1. Vyd. Ostrava, CD příspěvků X. ročníku mezinárodní konference Ekonomické fakulty VŠB - TU Ostrava, 8 s. 2008.
Nakladatel Vysoká škola báňská - Technická Univerzita, Ekonomická Fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 9788024817040
Klíčová slova anglicky Battle of forms, mirror image rule, 2-207 UCC, expressly conditional, boilerplate, trade terms
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: JUDr. Radka Chlebcová, Ph.D., učo 52592. Změněno: 11. 3. 2009 12:38.
Anotace
Príspevek se zabývá problematikou tzv. „Battle of forms“ z pohledu amerického práva. Měl nastínit klasické mirror image rule a jeho nedostatky, které daly vzniknout nové právní úprave v cl. 2-207 UCC, poukázat na proces uzavírání smluv v americkém právu a vyzdvihnout základní principy prístupu k problematice battle of forms. Speciální pozornost je venována doplnujícím a odlišným pojmum a podmínkám, které se pravidelne vyskytují v akceptacích nabídek na uzavrení smlouvy, jejich vlivu na uzavrení smlouvy a okolnostem, za nichž se stávají soucástí smlouvy. V záveru je poukázáno na novelu cl. 2-207 UCC.
Anotace anglicky
This paper deals with the questions of „Battle of forms“from the American point of view. It introduces the classical mirror image rule of common law and points out its imperfection and defects, which had ended into a new regulation of Additional Terms in Acceptance or Confirmation process in Art. 2-207 UCC. The paper refers to the principles of „Battle of forms“, questions of expressly conditional offer as well as to the additional of different terms occurring in the acceptance of the offer. Special attention is paid to the conditions for inclusion of additional of different terms in to the contact. The last part of this paper deals with the revision of Art. 2-207 UCC.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 11:46