HAVELKOVÁ, Marie, Petr KACHLÍK a Pavel MENŠÍK. Výzkumná sonda do školního prostředí z pohledu alergického dítěte. In Firma a konkurenční prostředí. 1. vyd. Brno: MSD, s.r.o., 2009, s. 152 -157, 7 s. ISBN 978-80-7392-088-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výzkumná sonda do školního prostředí z pohledu alergického dítěte
Název česky Výzkumná sonda do školního prostředí z pohledu alergického dítěte
Název anglicky Research probe in the school environment from the point of view of allergic child
Autoři HAVELKOVÁ, Marie (203 Česká republika, garant, domácí), Petr KACHLÍK (203 Česká republika, domácí) a Pavel MENŠÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, Firma a konkurenční prostředí, od s. 152 -157, 7 s. 2009.
Nakladatel MSD, s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/09:00051134
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7392-088-3
Klíčová slova česky školní prostředí -učitel - žák - chronické onemocnění - imunita - imunitní deficience
Klíčová slova anglicky school environment - teacher - pupil - chronic disease - immunity - immune deficiency
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. MUDr. Petr Kachlík, Ph.D., učo 2190. Změněno: 19. 3. 2012 13:28.
Anotace
Jedinec, který je postižený chronickým onemocněním, je mezi svými zdravými vrstevníky vždy silně znevýhodněn. Zvláště pak pro chronicky nemocné dítě je zvládnutí mnoha životních situací velice tíživé a nesnadné. Výzkum byl zaměřen na děti, které jsou postiženy imunitní deficiencí. Cílem výzkumné sondy bylo zjištění, zda škola takto postiženým dětem věnuje dostatečnou péči a pozornost, zda jsou učitelé důkladně informováni o jejich problémech, a také, zda jsou proškoleni, aby v případě akutního zhoršení nemoci byli schopni těmto žákům pomoci. Výzkumná sondáž do prostředí vybraných základních škol přináší pohled na situaci, která v současné době v základních školách České republiky existuje.
Anotace anglicky
The individual suffering from chronic disease is always strongly handicapped among his healthy coevals. Especially for a chronically ill child, dealing with many situations in life can be very depressive and uneasy. The research was focused on children suffering from immune deficiency. The aim of a research probe was to find whether school pays attention to these children and takes care of them, whether teachers are thoroughly informed about their problems and if they are schooled in helping the children in case of urgent worsening of their disease. A research probe into the environment of selected elementary schools brings perspective on situation that nowdays exists in elementary schools in the Czech Republic.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 12. 5. 2024 08:30