HODAŇ, Bohuslav a Tomáš DOHNAL. Rekreologie. druhé, upravené a rozšířené. Olomouc: Univerzita Palackého, 2008, 274 s. ISBN 978-80-244-1826-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rekreologie
Název anglicky Recreology
Autoři HODAŇ, Bohuslav (203 Česká republika, garant) a Tomáš DOHNAL (203 Česká republika).
Vydání druhé, upravené a rozšířené. Olomouc, 274 s. 2008.
Nakladatel Univerzita Palackého
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/08:00035309
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-244-1826-1
Klíčová slova česky Rekreace; volný čas; ekonomika; prostředí; municipalita; tvorba zdraví; socioprofesní role; řízení; globalizace.
Klíčová slova anglicky Recreation; leisure time; economics; surrounding; municipality; health promotion; social-professional role; management; globalization.
Štítky Economics, globalization., health promotion, leisure time, management, municipality, recreation, social-professional role, surrounding
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 30. 3. 2010 15:58.
Anotace
V první části představuje publikace rekreologii jako součást kinantropologie. Dále se věnuje předmětu jejího zkoumání, tedy problémům rekreace. Vymezuje prostor rekreace obecně i prostor tělocvičné rekreace, všímá si jejího vztahu k prostředí, její funkce v životě člověka z pohledu jeho socioprofesních rolí, jejího podílu na tvorbě zdraví, možných tendencí jejího dalšího vývoje, strategie jejího řízení, vlivu globálních procesů a jejího místa v rámci tělesné kultury. Všímá si také problémů volného času a jeho ekonomických aspektů a ekonomických problémů spojených a municipalitou.
Anotace anglicky
In the first part of the publication, recreology is introduced as a component of kinanthropology. Further on, it pays attention to the object of its investigation, therefore, to the problems of recreation. It designates a space for recreation generally as well as space for physical-exercise recreation. It pays attention to its relation to the surroundings, to its function in human life from the point of view of its social-professional roles, to its relation to health promotion, to possible tendencies of its development, to the strategy of its management, to the influence of global processes and its place in the scope of physical culture. The publication also pays attention to the problems of leisure time and its economical aspects and to the economical problems connected with the municipality.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 13:00