DLOUHÁ, Jana a Marie BLAHUTKOVÁ. Leisure Time of Children in Hospital and Quality of Life. In Quality of Life. první. Brno: Pf MU. s. 72-77. ISBN 978-80-7392-073-9. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Leisure Time of Children in Hospital and Quality of Life
Název česky Volný čas dětí v nemocnici a kvalita života
Autoři DLOUHÁ, Jana (203 Česká republika) a Marie BLAHUTKOVÁ (203 Česká republika, garant).
Vydání první. Brno, Quality of Life, od s. 72-77, 6 s. 2008.
Nakladatel Pf MU
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/08:00027887
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-7392-073-9
Klíčová slova česky volný čas nemocné děti kvalita života zdraví
Klíčová slova anglicky leisure time sick children quality of life health
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D., učo 614. Změněno: 7. 4. 2009 15:33.
Anotace
A leisure time might be characterized as an opposite of a required work and responsibilities. A time when a man can chose his activities optionally and they bring a feeling of satisfaction and relaxation. These activities restore and develop his or her physical and spiritual abilities at the same time. In this time a human is becoming a ones own man, he or she belongs ones own the most. All the activities that are carried on, even a man is undertaking them for himself or for others, based on an inner initiative or on an interest. A leisure time of children in a hospital is a time, when children are not expecting any examination, operations or treatment procedures. When they do not need to fulfill any school duties, it is a time when a child can dispose of activities freely, based on a child judgment to a certain extant based on an environment a child is in and based on an actual patient mood and a psychical state.
Anotace česky
Volný čas lze charakterizovat jako opak nutné práce a povinností, dobu, kdy si člověk může svobodně vybírat své činnosti, které dělá dobrovolně a rád a které mu přináší pocit uspokojení a uvolnění. Tyto činnosti zároveň obnovují a rozvíjejí jeho tělesné a duševní schopnosti, popř. tvůrčí schopnosti. V tomto čase je člověk zcela sám sebou, nejvíce patří sám sobě, veškeré aktivity, které provozuje, ať je koná pro sebe či pro druhé, koná ze svého vnitřního popudu a zájmu. Volný čas dítěte v nemocnici je tedy čas, kdy dítě nečekají žádné vyšetření, lékařské zákroky či léčebné procedury, kdy nemusí plnit školní povinnosti, je to čas, se kterým může dítě do jisté míry v závislosti na prostředí, ve kterém se nachází a na aktuálním zdravotním stavu a psychickém rozpoložení - libovolně nakládat dle svého vlastního uvážení.
Návaznosti
MSM0021622421, záměrNázev: Škola a zdraví pro 21. století
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Škola a zdraví pro 21. století
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 13:57