HŘEBÍČEK, Jiří. Dobrovolný reporting v České republice a indikátory udržitelného rozvoje. In Účetnictví a reporting udržitelného rozvoje na mikroekonomické a makroekonomické úrovni. první. Praha: Linde nakladatelství Praha, 2009, s. 270-277. Ekonomika, 1. ISBN 978-80-86131-82-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dobrovolný reporting v České republice a indikátory udržitelného rozvoje
Název česky Dobrovolný reporting v České republice a indikátory udržitelného rozvoje
Název anglicky Voluntary reporting in the Czech Republic and indicators of sustainable development
Autoři HŘEBÍČEK, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání první. Praha, Účetnictví a reporting udržitelného rozvoje na mikroekonomické a makroekonomické úrovni, od s. 270-277, 8 s. Ekonomika, 1, 2009.
Nakladatel Linde nakladatelství Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14310/09:00040160
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-86131-82-5
Klíčová slova česky reporting; environmentální reporting; indikátory udržitelného rozvoje;
Klíčová slova anglicky reporting; environmental reporting; indicators of sustainable development
Štítky environmental reporting, indicators of sustainable development, reporting
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc., učo 993. Změněno: 15. 9. 2013 11:04.
Anotace
V příspěvku je uveden základní přehled a úvod do problematiky dobrovolného reportingu a indikátorů udržitelného rozvoje a rovněž nové trendy v této oblasti vyvolané současnou ekonomickou krizí ve světě. V úvodu jsou popsán projekt SP/4i2/26/07 (Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování účinnosti systémů environmentálního managementu podle odvětví (NACE) a systému jejich environmentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností), který se zaměřuje na problematiku dobrovolného reportingu a indikátorů udržitelného rozvoje a uvedeny jsou rovněž jeho cíle a jejich plnění.
Anotace anglicky
The paper gives a basic overview and introduction to the issue of voluntary reporting and indicators of sustainable development as well as new trends in this area due to the current economic crisis in the world. At the beginning is described the project SP/4i2/26/07 (Proposal of new indicators for monitoring the effectiveness of environmental management systems by industry (NACE) and system of environmental reporting in the evaluation of the linkages between environment, economy and society), which focuses on issues voluntary reporting and indicators of sustainable development and are also listed its objectives and their implementation.
Návaznosti
SP/4I2/26/07, projekt VaVNázev: Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování účinnosti systémů environmentálního managementu podle odvětví (OKEČ) a systému jejich environmentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností.
Investor: Ministerstvo životního prostředí ČR, Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování činností v systému enviromentálního managementu podle odvětví (OKEČ) a systému jejich enviromentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností
VytisknoutZobrazeno: 26. 8. 2024 08:20