POSLUSNA, Kamila, Jiří RUPRICH, Jeanne DE VRIES, Marie JAKUBIKOVA a Pieter VAN´T VEER. Misreporting of energy and micronutrient intake estimated by food records and 24 hour recalls, control and adjustment methods in practice. British Journal of Nutrition. Cambridge: Cambridge University Press, 2009, roč. 101, suppl. 2, s. 73-85. ISSN 0007-1145.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Misreporting of energy and micronutrient intake estimated by food records and 24 hour recalls, control and adjustment methods in practice.
Název česky Chyby ( misreporting) při zjišťování výživové spotřeby 24 recallem a záznamové metody
Autoři POSLUSNA, Kamila (203 Česká republika), Jiří RUPRICH (203 Česká republika, garant), Jeanne DE VRIES (528 Nizozemské království), Marie JAKUBIKOVA (203 Česká republika) a Pieter VAN´T VEER (528 Nizozemské království).
Vydání British Journal of Nutrition, Cambridge, Cambridge University Press, 2009, 0007-1145.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30304 Public and environmental health
Stát vydavatele Velká Británie a Severní Irsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 3.446
Kód RIV RIV/00216224:14110/09:00036440
Organizační jednotka Lékařská fakulta
UT WoS 000268650500010
Klíčová slova česky výživová spotřeba; 24hodinový recall; metoda záznamu; misreporting
Klíčová slova anglicky dietary intake; 24hour recall; food record; misreporting
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D., učo 72371. Změněno: 9. 1. 2010 12:44.
Anotace
In order to assess nutritional adequancy, valid estimates of nutrient intake are requied. One of the main errors in dietary assessment is misreporting. The objective was to review the extent, nature and determinants of misreporting in dietary assessment, how this affects reported intakes of micronutrients and how this is identified and measured, and to identify the best ways of dealing with misreporting when interpreting results.
Anotace česky
Předmětem přehledové práce je rozsah, povaha a určení chyb ( misreporting) při zjišťování výživové spotřeby s důrazem na příjem mikronutrientů.
VytisknoutZobrazeno: 2. 10. 2024 05:11