a 2009

Differential analysis of red yeast proteins

HEZINOVÁ, Věra, Anna HALIENOVÁ, Martina ČARNECKÁ, Lukáš MÜLLER, Ivana MÁROVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Differential analysis of red yeast proteins

Název česky

Diferenční analýza proteinů červených kvasinek

Autoři

HEZINOVÁ, Věra (203 Česká republika), Anna HALIENOVÁ (703 Slovensko), Martina ČARNECKÁ (703 Slovensko), Lukáš MÜLLER (203 Česká republika), Ivana MÁROVÁ (203 Česká republika), Hana KONEČNÁ (203 Česká republika), Zbyněk ZDRÁHAL (203 Česká republika, garant), Karel KLEPÁRNÍK (203 Česká republika) a František FORET (203 Česká republika)

Vydání

5th Conference Nordic Separation Science Society, 2009

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Konferenční abstrakt

Obor

10406 Analytical chemistry

Stát vydavatele

Estonsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14310/09:00036506

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

ISBN

978-9985-59-930-3

Klíčová slova česky

kvasinky; proteiny; hmotnostní spektrometrie

Klíčová slova anglicky

yeast; proteins; mass spectrometry

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 1. 9. 2009 14:43, prof. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr.

Anotace

V originále

The red yeasts are aerobic microorganisms that produce carotenoid pigments, which serve as a cellular protection against letal effect of exogenous oxidative stress and UV radiation. The objective of this work is the analysis of the stress response mechanisms concerning the changes in proteins expressions.

Česky

Červené kvasinky jsou aerobní mikroorganizmy produkující karotenoidní pigmenty sloužící jako obrana buňky před účinky oxidativního stresu a UV záření. Cílem práce je pochopení obranných mechanizmů na základě studie rozdílné exprese proteinů.

Návaznosti

MSM0021622415, záměr
Název: Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací