D 2009

Distributed Aspects of the System for Discovering Similar Documents

KASPRZAK, Jan, Michal BRANDEJS a Jitka BRANDEJSOVÁ

Základní údaje

Originální název

Distributed Aspects of the System for Discovering Similar Documents

Název česky

Distribuované aspekty systému na objevování podobných dokumentů

Autoři

KASPRZAK, Jan (203 Česká republika, garant), Michal BRANDEJS (203 Česká republika) a Jitka BRANDEJSOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

Wrexham, UK, Proceedings of the Third International Conference on Internet Technologies and Applications, od s. 557-564, 8 s. 2009

Nakladatel

Glyndwr University

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

10201 Computer sciences, information science, bioinformatics

Stát vydavatele

Velká Británie a Severní Irsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14330/09:00036620

Organizační jednotka

Fakulta informatiky

ISBN

978-0-946881-65-9

Klíčová slova česky

Theses Archív Plagiátorství Podobné dokumenty Distribuované výpočty

Klíčová slova anglicky

Theses Archive Plagiarism Similar documents Distributed computing

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 26. 3. 2010 11:47, RNDr. Jan Kasprzak, Ph.D.

Anotace

V originále

With wide deployment of e-learning methods such as computer-mediated communication between the students and teachers, including papers and essays submission and evaluation, it has become much easier for students to base those works on electronic resources, including the plagiarization of the work of other people. In this paper we will briefly present a system for discovering similarities in a large base of documents, which has been in production use inside the Czech National Archive of Graduate Theses since January 2008. We will then focus on the distributed aspects of such a system, especially on the task of creating and maintaining the index for discovering the similarities on a cluster of commodity computers.

Česky

S rozšířením e-learningových metod jako je počítačem zprostředkovaná komunikace mezi studentem a vyučujícím, včetně odevzdávání esejí a článků, a včetně hodnocení výsledků, se stalo mnohem jednodušším pro studenty svoji práci založit na elektronických zdrojích, včetně plagiátorství cizí práce. V tomto článku stručně představujeme systém pro objevování podobných dokumentů ve velké databázi dokumentů, který je v produkčním nasazení v rámci Českého národního archívu závěrečných prací (theses.cz) od ledna 2008. Poté se zaměříme na distribuované aspekty takového systému, zejména na úkol vytváření a údržby indexu pro objevování podobností na clusteru běžných počítačů.

Návaznosti

LA09016, projekt VaV
Název: Účast ČR v European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) (Akronym: ERCIM)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Účast ČR v European Research Consortium for Informatics and Mathematics