FRYŠTÁK, Marek a Zdeněk KREJČÍ. Postavení znalce v trestním řízení. 1. vyd. Brno: Masarykova universita, Právnická fakulta, 2009, 167 s. Edice učebnic PrF MU č. 430. ISBN 978-80-210-4955-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Postavení znalce v trestním řízení
Název česky Postavení znalce v trestním řízení
Název anglicky Status of expert in criminal procedure
Autoři FRYŠTÁK, Marek a Zdeněk KREJČÍ.
Vydání 1. vyd. Brno, 167 s. Edice učebnic PrF MU č. 430, 2009.
Nakladatel Masarykova universita, Právnická fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-4955-0
Klíčová slova česky dokazování; znalecký posudek; obsah znaleckého posudku; odměna znalce
Klíčová slova anglicky proofs; experts opinion; content of experts opinion; expert
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Martina Dvořáková, učo 180818. Změněno: 14. 4. 2010 09:40.
Anotace
Publikace se zamýšlí nad dokazováním v trestním řízení ve vztahu ke znaleckému zkoumání, postavením znalce v rámci trestního řízení, jeho právy a povinnostmi, významem a obsahem znaleckého posudku jako jednoho z důkazních prostředků, posuzováním pravdivosti znaleckého posudku, kritérii pro stanovení odměny znalce a dalšími souvisejícími aspekty. Je rozdělena do dvou částí a to na část teoretickou a část praktickou. V první části je proveden rozbor právní úpravy související s postavením znalce v trestním řízení a to jak z pohledu platné právní úpravy, tak i ve vztahu k jejím připravovaným legislativním změnám. V části druhé jsou již naopak zmíněny praktické aspekty a vybrané aplikační problémy. Závěrem jsou uvedeny vzorové otázky pro vybrané obory a odvětví znaleckého zkoumání.
Anotace anglicky
Publication think about proofs in a criminal procedure in relation to experts opinion, status of expert in the framework of criminal procedure, his discretions and duties, signification and content of experts opinion like one of proper evidence, assessing of verity of experts opinion, determination of expert awards criteria and others related aspects. Its divided in two parts namely the theoretical part and the practical part. In the first part is implemented a legal form analysis related to status of expert in criminal procedure both from a view of valid legal form and in relation to its preparing legislative changes. In the second part are mentioned some practical aspects and chosen application problems. In conclusion are introduced standard questions for chosen occupaties and branches of experts investigation.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 08:24