PETERKA, František, Jaroslav JIRKOVSKÝ, Pavel SŤAHEL a Zdeněk NAVRÁTIL. Photocatalytic applications, standardization and testing methods. In Proceedings of JEP 2009. Bordeaux: European Federation of Photocatalysis, 2009, s. 36-38.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Photocatalytic applications, standardization and testing methods
Název česky Fotokatalytické aplikace, standardizace a metody testování
Autoři PETERKA, František, Jaroslav JIRKOVSKÝ, Pavel SŤAHEL a Zdeněk NAVRÁTIL.
Vydání Bordeaux, Proceedings of JEP 2009, od s. 36-38, 3 s. 2009.
Nakladatel European Federation of Photocatalysis
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10403 Physical chemistry
Stát vydavatele Francie
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky fotokatalýza; metylénová modř; kontaktní úhel
Klíčová slova anglicky photocatalysis; methylene blue; contact angle
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Mgr. Zdeněk Navrátil, Ph.D., učo 3323. Změněno: 7. 10. 2009 16:08.
Anotace
Experience with several applications projects in Europe utilizing photocatalytic nanosurfaces are leading to conclusion that successful industrial commercialization of photocatalytic systems is strongly dependent on the development of testing methods accepted as ISO or CEN standards to ensure the advertised function and thus worldwide acceptance. This is also one of the main objective of the European COST 540 project "Photocatalytic technologies and novel nanosurfaces materials critical issues", which is understood as European platform to group the existing European teams focusing on the development of photocatalytic nanomaterials and standard photoactivity testing methods, In the present talk a brief overview of the state of art of applications and testing methods in the field of photocatalysis performed in the frame of COST540 and worldwide will be given.
Anotace česky
Zkušenosti aplikačních projektů ukazují, že úspěšná komercionalizace fotokatalytických systémů je silně závislá na na vývoji testovacích metod akceptovaných jako ISO nebo CEN standardy. V příspěvku bude podán stručný přehled aplikací a testovacích metod, vyvíjených v rámci projektu COST 540.
Návaznosti
MSM0021622411, záměrNázev: Studium a aplikace plazmochemických reakcí v neizotermickém nízkoteplotním plazmatu a jeho interakcí s povrchem pevných látek
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Studium a aplikace plazmochemických reakcí v neizotermickém nízkoteplotním plazmatu a jeho interakcí s povrchem pevných látek
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 08:46