HRBÁČEK, Jiří. Využití technologie DiV při výuce IT. In Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami – se sociálním znevýhodněním. 1. vyd. Brno: Univerzita Karlova v Praze, 2009, 3 s. ISBN 978-80-7315-188-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití technologie DiV při výuce IT
Název česky Využití technologie DiV při výuce IT
Název anglicky Use of Distance Learning Technology in IT Education
Autoři HRBÁČEK, Jiří (203 Česká republika, garant).
Vydání 1. vyd. Brno, Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami – se sociálním znevýhodněním, 3 s. 2009.
Nakladatel Univerzita Karlova v Praze
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/09:00037951
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7315-188-1
Klíčová slova česky Flash animace; interaktivní; studijní opory; výukové materiály
Klíčová slova anglicky Flash animation; interactive;teaching materials;study support
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 6. 1. 2010 14:26.
Anotace
Při výuce informatických disciplín, ať už je to programování, nebo uživatelské využití počítačů, je velmi často různorodá úroveň znalostí studentů. Z toho důvodu je třeba použít co nejefektivnějšího způsobu výuky pro docílení požadované úrovně znalostí a dovedností. Někteří studenti jsou velmi talentovaní a je třeba je vést poněkud jinak než ostatní, aby se jejich talent mohl rozvíjet. Při běžném způsobu výuky je to jen těžko realizovatelné. Využijeme-li distanční studijní opory ve výuce, kterou poněkud jiným způsobem zorganizujeme zlepší se její efektivita a výuku je možné více individualizovat. Příspěvek si klade za cíl nastínit základní způsob použití této metody a ukázat některé výsledky, kterých s ní bylo dosaženo. Jde o výzkum možností užití těchto technologií nejen pro studenty se specifickými potřebami.
Anotace anglicky
In the teaching of IT disciplines, be it programming, or user use of computers, is often uneven knowledge of students. It is therefore necessary to use the most effective way of learning to achieve the required level of knowledge and skills. Some students are very talented and should be lead differently than others, that their talents can flourish. In the current method of teaching is hardly feasible. If we use distance learning study material in teaching, which in a different way to organize to improve its efficiency and teaching more can be done individually. The paper aims to outline the basic use of this method and show some results, with which it was achieved.It is a research into the use of these technologies not only for students with specific needs.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:59