KADEČKA, Stanislav a David MAREK. Nový správní řád v praxi krajských úřadů II : sborník ze 2. a 3. zimní konference/workshopu. 1. vyd. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2009, 271 s. ISBN 978-80-7380-250-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nový správní řád v praxi krajských úřadů II : sborník ze 2. a 3. zimní konference/workshopu.
Název anglicky New Code of Administrative Procedure in Practice of Regional Authorities II : 2nd and 3rd winter conference/workshop proceedings.
Autoři KADEČKA, Stanislav a David MAREK.
Vydání 1. vyd. Plzeň, 271 s. 2009.
Nakladatel Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7380-250-9
Klíčová slova česky správní řád; krajský úřad
Klíčová slova anglicky administrative procedure; regional authority
Změnil Změnil: JUDr. Stanislav Kadečka, Ph.D., učo 8807. Změněno: 28. 2. 2010 13:12.
Anotace
Publikace navazuje na stejnojmenný titul z roku 2007, který byl výstupem z I. ročníku konference/workshopu „Nový správní řád v praxi krajských úřadů“. Přednášky a referáty, které zazněly během II. a III. ročníku této akce, již v únoru 2008 a následně v březnu 2009 opět ve svých prostorách zorganizoval Krajský úřad kraje Vysočina ve spolupráci s Právnickou fakultou Masarykovy univerzity, stejně jako další příspěvky, které vznikly jako reflexe na průběh konference, jsou soustředěny do tohoto sborníku. Organizačně byly oba ročníky vedeny ve stejném pojetí jako ročník první. Během prvního dne konference probíhalo plenární zasedání všech účastníků, rozdělené do tří tematicky zaměřených bloků. V nich byly předneseny referáty na dané téma, po nichž následovaly (leckdy velmi bouřlivé) diskuse. Druhý den byl zaměřen na aplikaci správního řádu na jednotlivých úsecích výkonu veřejné správy, kdy se účastníci rozdělili do jednotlivých pracovních skupin, ve kterých pod dohledem zkušených odborníků věcně diskutovali o aktuálních problémech a otázkách spojených s danou problematikou. Oba ročníky konference určené především úředníkům krajských úřadů, kteří převážně z pozice nadřízeného či odvolacího orgánu při své každodenní činnosti aplikují základní procesní předpis veřejné správy – správní řád, navázaly svým průběhem na mimořádně kladně hodnocený první ročník a přítomnými účastníky (mezi kterými byli hojně zastoupeni rovněž představitelé správního soudnictví, zástupci ústředních orgánů státní správy a akademické obce) byly velmi pozitivně hodnoceny.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 10:31