JUŘÍKOVÁ, Jana a Petr PĚCHA. Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work. In Sborník abstraktů a elektronických verzí recenzovaných příspěvků na CD-ROMu. XXVII. Mezinárodní kolokvium o řízení vzdělávacího procesu zaměřené k aktuálním problémům vědy, výchovy, vzdělávání a rozvoje tvůrčího myšlení. 1. vyd. Brno: Univerzita obrany. 7 s. ISBN 978-80-7231-650-2. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work
Název česky Stravovací zvyklosti vojáků v závislosti na fyzické náročnosti vykonávané práce
Název anglicky Eating habits of soldiers in depending up physical seriorisness of exercise work
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant) a Petr PĚCHA (203 Česká republika).
Vydání 1. vyd. Brno, Sborník abstraktů a elektronických verzí recenzovaných příspěvků na CD-ROMu. XXVII. Mezinárodní kolokvium o řízení vzdělávacího procesu zaměřené k aktuálním problémům vědy, výchovy, vzdělávání a rozvoje tvůrčího myšlení. 7 s. 2009.
Nakladatel Univerzita obrany
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/09:00039581
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-7231-650-2
Klíčová slova česky vojáci; stravovací zvyklosti; fyzická aktivita
Klíčová slova anglicky soldiers; nutrition habits; physical activity
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Změněno: 24. 3. 2010 12:00.
Anotace
V této práci byly analyzovány stravovací zvyklosti dvou skupin vojáků lišících se fy-zickou náročností jejich práce. První skupinu představovali příslušníci bojové jednot-ky s velkou pracovní fyzickou zátěží. Jako kontrolní skupina byli vybráni příslušníci zabezpečovací jednotky, jejichž pracovní zatížení není tak fyzicky náročné. Prefe-rence jednotlivých skupin pokrmů na snídaně, obědy, večeře a svačiny byly zjišťová-ny dotazníkovou metodou. Bylo zjištěno, že na snídaně a večeře si příslušníci obou vojenských jednotek vybírají stejné skupiny potravin. Odlišnosti se projevily v preferenci jednotlivých skupin potravin konzumovaných na obědy a svačiny. Pří-slušníci zabezpečovací jednotky preferují mj. více zeleniny.
Anotace anglicky
In this paper was analysed eating habits in two groups of soldiers. Every of groups has another seriosness of their work. The first group there are members of militant unity with big working physical stress. The second group there are members of pre-ventive unity without working physical stress. The preferences of single groups of dishes on breakfasts, lunches, dinners and snacks were observed by questionnaire method. It was observed, members of both soldieres unities choose the same groups of food on brekfasts and dinners, another groups of food on lunches and snacks. The members of preventive unity prefer among others more vegetables.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 05:54