VLČKOVÁ, Kateřina. Metodologické problémy doktorských projektů výzkumu v pedagogice. In Sikorová, Z., Malčík, M., Pavlica, K. (Eds.): Český pedagogický výzkum v mezinárodním kontextu. Sborník příspěvků XVII. ročníku celostátní konference ČAPV. Ostrava, 9. – 11. září 2009. 1. vyd. Ostrava: Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita, 2010, s. 626-633. ISBN 978-80-7368-769-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodologické problémy doktorských projektů výzkumu v pedagogice
Název anglicky Methodological problems of doctoral research projects in Educational Sciences
Autoři VLČKOVÁ, Kateřina.
Vydání 1. vyd. Ostrava, Sikorová, Z., Malčík, M., Pavlica, K. (Eds.): Český pedagogický výzkum v mezinárodním kontextu. Sborník příspěvků XVII. ročníku celostátní konference ČAPV. Ostrava, 9. – 11. září 2009. od s. 626-633, 8 s. 2010.
Nakladatel Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7368-769-4
Klíčová slova česky Projekt výzkumu; pedagogický výzkum; metodologie; design výzkumu; metodologické problémy; doktorské studium
Klíčová slova anglicky Research project; educational research; research design; methodological problems; doctoral study
Změnil Změnila: doc. Mgr. et Mgr. Kateřina Vlčková, Ph.D., učo 23594. Změněno: 11. 1. 2011 17:59.
Anotace
Projekt výzkumu je v kvantitativním nebo smíšeném designu výzkumu klíčovým prvkem zdárné realizace výzkumu. Sestavení projektu činí studentům hlásícím se do doktorského studia na pedagogických fakultách nebo studentům na jeho začátku konceptuální a metodologické problémy. Nad typickými problémy se zamýšlíme a nastiňujeme možné směry jejich řešení. Vycházíme z analýzy reálných projektů doktorských výzkumů v pedagogice a oborových didaktikách. Příspěvek může být inspirativní pro kohokoli, kdo začíná s výzkumnou činností a zhotovuje plán realizace výzkumu a pro odborníky pracujícími se začínajícími výzkumníky.
Anotace anglicky
Research project is in the quantitative research or in the mixed methods design a key component of a successful research realization. Nevertheless, preparation of the research project presents a conceptual and methodological problem for novice students of doctoral programme in Education. The paper focuses on the typical methodological problems and suggests their possible solutions.
Návaznosti
LC06046, projekt VaVNázev: Centrum základního výzkumu školního vzdělávání (Akronym: RECES)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum základního výzkumu školního vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 08:36