ŠTAMPACH, Radim, Petr KUBÍČEK a Edvard GERYK. Cartographic Aspects of Health Databases Visualization in Global Context. In 3rd ISDE DIGITAL EARTH SUMMIT. první. Sofia: University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy, Sofia, 2010, s. nestránkováno, 10 s. ISBN 978-954-724-039-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Cartographic Aspects of Health Databases Visualization in Global Context
Název česky Kartografické aspekty vizualizace dat zdravotních databází ve světovém kontextu
Autoři ŠTAMPACH, Radim (203 Česká republika, garant, domácí), Petr KUBÍČEK (203 Česká republika, domácí) a Edvard GERYK (203 Česká republika).
Vydání první. Sofia, 3rd ISDE DIGITAL EARTH SUMMIT, od s. nestránkováno, 10 s. 2010.
Nakladatel University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy, Sofia
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Bulharsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14310/10:00044184
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-954-724-039-1
Klíčová slova česky zdravotní databáze; zdravotní kartografie; infrastruktury zdravotních dat
Klíčová slova anglicky health databases; health cartography; health data infrastructures
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Mgr. Radim Štampach, Ph.D., učo 63780. Změněno: 30. 1. 2013 09:10.
Anotace
One of the most important visions of Digital Earth is global sharing of knowledge and data. International databases should be accessible to users from the rest of the world and databases should be coordinated to avoid duplication of any data or discrepancy of values among databases. Transformation of the Earth into a "global village" brings advantages and disadvantages. One of possible risks is a pandemic outbreak of a contagious disease. Decision and reaction must be undertaken in short time. For good decision relevant data and information is necessary. Nowadays, there are many databases of international health data. The following part of the paper describes databases of the most important health data providers. Databases of WHO, OECD, IARC and Eurostat are compared. It is analyzed if they are not in discrepancy and how it is possible to combine data from various databases.
Anotace česky
Jedna z nejdůležitějších vizí Digital Earth je globální sdílení znalostí a dat. Mezinárodní databáze by měly být dostupné pro uživatele z celého zbytku světa a databáze by měly být koordinovány aby se zabránilo duplikování dat nebo nesouladu hodnot mezi databázemi. Přeměna planety v globální vesnici přináší výhody i nevýhody. Jedno z možných rizik je i vypuknutí pandemie. Rozhodnutí a reakce musí být v takovém případě rychlá. Pro správné rozhodnutí jsou nezbytná kvalitní data a informace. V současnosti existuje mnoho databází mezinárodních zdravotních dat. Následující část článku popisuje databáze nejvýznamnějších poskytovatelů zdravotních dat. Jsou srovnány databáze WHO, OECD, IARC a Eurostatu. Je analyzováno, zda si navzájem neodporují a zda je možné kombinovat data z různých zdrojů.
Návaznosti
MSM0021622418, záměrNázev: DYNAMICKÁ GEOVIZUALIZACE V KRIZOVÉM MANAGEMENTU
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Dynamická geovizualizace v krizovém managementu
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 19:52