HRBÁČEK, Jiří. Na co Moodle sám nestačí. In Sborník absatraktů mezinárodní konference MoodleMoot.cz 2010. první. Tribun EU s.r.o. , Brno: Vysoká škola báńská - technická univerzita Ostrava, 2010, 6 s. ISBN 978-80-248-2242-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Na co Moodle sám nestačí
Název anglicky What Moodle itself is not enough
Autoři HRBÁČEK, Jiří.
Vydání první. Tribun EU s.r.o. , Brno, Sborník absatraktů mezinárodní konference MoodleMoot.cz 2010, 6 s. 2010.
Nakladatel Vysoká škola báńská - technická univerzita Ostrava
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-248-2242-6
Klíčová slova česky interaktivní animace;multimediální testy;MOODLE;MyIMLE
Klíčová slova anglicky interactive animations;multimedia tests;MOODLE;MyIMLE
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 28. 4. 2011 10:09.
Anotace
Moodle je velmi rozšířený a uživatelsky přátelský LMS. Jeho autorské prostředí je intuitivní a dává autorům značný prostor pro tvorbu výukových opor. Díky SCORM se dají snadno do výukových opor implementovat Flash animace. Na druhou stranu to, co má ještě v implementaci graficky zajímavějších aplikací v Moodle ještě rezervu je systém pro tvorbu testů. Adobe Flash a Captivate jsou skvělé nástroje pro tvorbu interaktivních animací a testů ve formátu SWF. Díky jejich snadné implementaci do Moodle jsou významným způsobem schopny rozšířit možnosti tvorby interaktivních, multimediálních a graficky skvělých testů i animací. Na naší katedře vyvíjíme na platformě Flash MyIMLE systém, který dokonce umožňuje Flash animace propojit s externími elektronickými systémy připojenými k počítači klienta. Tím se dávají tvorbě studijních opor dosud netušené možnosti. Příspěvek je přípravnou částí výzkumu prováděného v rámci výzkumného záměru.
Anotace anglicky
Moodle is a widespread and a user friendly LMS. Its administration environment is intuitive and gives authors enough space for creating study supports. Thanks to SCORM it is easily possible to implement Flash animations into study supports. Adobe Flash and Captivate are brilliant tools for creating interactive animations and test in SWF format. Thanks to the possibility of an easy implementation into Moodle these tools can extend possibilities of creation of interactive, multimedia and graphically interesting tests and animations. At the Department of technical education and information science of Masaryk University a new system MyIMLE based on Flash platform is being developed. MyIMLE makes possible to connect Flash animations with external electronic systems connected to a client PC. This enriches the creation of study supports of brand new possibilities. The paper is part of the preparatory research conducted within the research purpose.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 22:34