RADVAN, Michal, Libor KYNCL a Michaela MOŽDIÁKOVÁ. Právo kapitálového trhu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2010, 61 s. Edice učebnic PrF MU č. 456. ISBN 978-80-210-5277-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Právo kapitálového trhu
Název česky Právo kapitálového trhu
Název anglicky Capital Market Law
Autoři RADVAN, Michal (203 Česká republika, garant, domácí), Libor KYNCL (203 Česká republika, domácí) a Michaela MOŽDIÁKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vyd. Brno, 61 s. Edice učebnic PrF MU č. 456, 2010.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14220/10:00044818
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-5277-2
Klíčová slova česky právo kapitálového trhu; finanční právo; nefiskální část
Klíčová slova anglicky capital market law; financial law; non-fiscal part
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D., učo 12547. Změněno: 8. 3. 2012 12:12.
Anotace
Právo kapitálového trhu je jednou z nejdynamičtějších oblastí práva vůbec. Na počátku 90. let 20. století nebyla regulace podnikání na kapitálovém trhu brána příliš vážně, o čemž svědčí nedostatečná právní úprava kupónové privatizace. Až později zákonodárce usoudil, že je třeba lépe upravit právní vztahy související s kapitálovým trhem a pokusit se když ne presumovat další vývoj a rychlé inovace subjektů na trhu působících, alespoň sledovat s co nejkratším časovým odstupem ekonomické aspekty a právně je regulovat s cílem ochránit především menší subjekty. Právní regulace práva kapitálového trhu v České republice je rovněž do velké míry ovlivněna právem Evropské unie. Předkládaná učebnice má tendenci zaměřit se především na veřejnoprávní regulaci práva kapitálového trhu, která by měla primárně chránit zájmy státu na stabilitě kapitálového trhu a tím i ekonomiky jako celku a sekundárně rovněž zájmy spotřebitelů. Předpokládáme, že čtenáři by měli být především studenti právnických a ekonomických fakult. Věříme však, že zajímavé informace nalezne v publikaci i odborná veřejnost.
Anotace anglicky
Capital market law is one of the most dynamic areas of law at all. At the beginning of the 90s of the 20th century the regulation on capital market was not taken too seriously, as we can see the lack of regulation of coupon privatization. Later, the legislature decided that it is necessary to improve legal relations related to the capital market. Legal regulation of capital market law in the Czech Republic is also heavily influenced by European Union law. Presented textbook tends to focus primarily on public law regulation of the capital market, which should primarily protect the interests of the state on the stability of capital market and thus the economy, and secondarily consumers interests. We assume that readers should be particularly students of legal and economic faculties. Also we believe that interesting information can be found by professional public.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 12:23