HRBÁČEK, Jiří. MYIMLE SYSTÉM PŘI VÝUCE ELEKTRONIKY, ELEKTROTECHNIKY A DIGITÁLNÍ TECHNIKY. In Technické vzdelávanie ako súčasť všeobecného vzdelávania Zborník príspevkov. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název MYIMLE SYSTÉM PŘI VÝUCE ELEKTRONIKY, ELEKTROTECHNIKY A DIGITÁLNÍ TECHNIKY
Název anglicky MYIMLE SYSTEM FOR TEACHING ELECTRONICS, ELECTRICAL AND DIGITAL TECHNOLOGY
Autoři HRBÁČEK, Jiří.
Vydání Technické vzdelávanie ako súčasť všeobecného vzdelávania Zborník príspevkov, 2010.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky efektivní, zajímavé a učení; MyIMLE; inteligentní animace
Klíčová slova anglicky effective and interesting learning MyIMLE; intelligent animation
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 15. 12. 2010 19:59.
Anotace
Elektronika, elektrotechnika a digitální technika patří v současné době k velmi silným pilířům techniky jako taková. Zasahuje do oblastí, ve kterých by je člověk ani nehledal. Z toho důvodu je nutné již na základních školách s těmito obory seznamovat žáky populárním způsobem tak, aby bylo možné mezi žáky vyhledat ty, kteří k nim mají vztah a pomoci jim při volbě povolání. Nestačí pouze propagace, využívání různých animací, simulací či jiných informačních technologií. Nejzajímavější pro děti je přímé setkání s reálnými systémy. Díky novým technologiím je možné velmi názorně ukázat a vysvětlit principy činnosti těchto systémů. MyIMLE systém, vyvíjený na naší fakultě umožňuje přímé propojení reálných systémů s interaktivními multimediálními systémy vytvářenými v AdobeFlash. Toto propojení přináší i mnoho výhod při výuce na odborných i pedagogických školách. Příspěvek si klade za cíl ukázat základní možnosti MyIMLE systému při výuce elektrotechniky, elektroniky a digitální techniky. Připravujeme výzkum v této oblasti.
Anotace anglicky
Electronics, electrotechnics and digital technology are essential fields of technology. These three fields influence even seemingly distant fields of technology. For this reason it is necessary to introduce these fields to pupils of primary schools in a popular way in order to find pupils that are interested in these subjects and to help them to choose their future professions. It is not enough to propagate these subjects by using various animations, simulations and other information technologies. The most interesting for pupils are real systems. Thanks to the new technologies it is possible to show the principles of these systems in a way that pupils would easily understand. This connection brings many advantages in education at technical and also pedagogical schools. The aim of this contribution is to introduce the basic possibilities of MyIMLE system in education of electronics, electrotechnology and digital technology. Preparing research in this area.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 05:51