SVATOŇOVÁ, Hana, Irena PLUCKOVÁ, Darina MÍSAŘOVÁ a Eduard HOFMANN. Integrovaná přírodověda v české škole. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Integrovaná přírodověda v české škole
Název česky Integrovaná přírodověda v české škole
Autoři SVATOŇOVÁ, Hana, Irena PLUCKOVÁ, Darina MÍSAŘOVÁ a Eduard HOFMANN.
Vydání 2010.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky integrovaná výuka,přírodověda
Klíčová slova anglicky integrated teaching, science
Změnil Změnila: doc. PhDr. Mgr. Hana Pokorná, Ph.D., učo 39149. Změněno: 16. 12. 2010 09:35.
Anotace
V české škole se postupně vytvářejí podmínky pro uplatnění integrované výuky přírodních věd. Kurikulární reforma českého školství otevírá tuto možnost a podporuje ji. Praktické uvedení v život však provázejí četná úskalí počínajíc vlastní přípravou vysokoškolských studentů učitelství pro druhý a třetí studeň a konče chronickým nedostatkem financí. Přínos uplatňování syntézy poznatků pro běžný život je však výzvou pro všechny pedagogy. Na spolupráci učitelů řady škol, univerzit, využíváním prostředků např. z evropských strukturálních fondů pro podporu integrace ve škole nabytých vědomostí lze vidět snahu celé komunity o zlepšení. Řešitelé projektu zúročují své zkušenosti z integrované výuky studentů učitelství prvního i druhého stupně, a připravují konkrétní materiály pro učitele z praxe včetně potřebných kurzů. V české škole se postupně vytvářejí podmínky pro uplatnění integrované výuky přírodních věd. Kurikulární reforma českého školství otevírá tuto možnost a podporuje ji. Praktické uvedení v život však provázejí četná úskalí počínajíc vlastní přípravou vysokoškolských studentů učitelství pro druhý a třetí studeň a konče chronickým nedostatkem financí. Přínos uplatňování syntézy poznatků pro běžný život je však výzvou pro všechny pedagogy. Na spolupráci učitelů řady škol, univerzit, využíváním prostředků např. z evropských strukturálních fondů pro podporu integrace ve škole nabytých vědomostí lze vidět snahu celé komunity o zlepšení. Řešitelé projektu zúročují své zkušenosti z integrované výuky studentů učitelství prvního i druhého stupně, a připravují konkrétní materiály pro učitele z praxe včetně potřebných kurzů.
Návaznosti
CZ.1.07/1.3.10/01.0013, interní kód MUNázev: Syntézou poznatků přírodních věd k rozvoji klíčových kompetencí učitelů s důrazem na realizaci kurikulární reformy (Akronym: Integrovaná přírodověda)
Investor: Jihomoravský kraj, Syntézou poznatků přírodních věd k rozvoji klíčových kompetencí učitelů s důrazem na realizaci kurikulární reformy, 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení
VytisknoutZobrazeno: 7. 5. 2024 14:03