DIVÍŠEK, Jan, Martin CULEK a Martin JIROUŠEK. Biogeografie. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2010. Elportál. ISSN 1802-128X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Biogeografie
Autoři DIVÍŠEK, Jan, Martin CULEK a Martin JIROUŠEK.
Vydání 1. vyd. Brno, Elportál, 2010.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISSN 1802-128X
Klíčová slova česky biogeografie; ekologie; atlas rostlin; atlas živočichů; společenstva; Česká republika; fyzická geografie
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Kateřina Drábková, učo 74369. Změněno: 11. 12. 2013 12:48.
Anotace
Interaktivní studijní pomůcka Biogeografie s multimediálními prvky je učebnicí biogeografie zahrnující její nezbytná základní témata. Člení se do pěti kapitol – 1. Ekologické faktory rozšíření druhů, 2. Evoluční faktory, 3. Ostrovní biogeografie, 4. Biogeografické oblasti světa a 5. Biogeografie České republiky. Atlas rostlin je biogeografickým atlasem s fotografiemi a mapami rozšíření vybraných druhů rostlin. Jedná se jak o rostliny významné z hlediska ekologické a biogeografické indikace, tak i o zcela běžné druhy. Obdobně Atlas živočichů je biogeografickým atlasem s fotografiemi a mapami rozšíření vybraných druhů fauny České republiky. Atlas se zaměřuje na vybrané druhy obojživelníků, plazů, ptáků a savců zajímavých z biogeografického a ekologického hlediska. Celek Společenstva pojednává o vybraných typech klimaxových společenstev České republiky, jejichž typologie zde vychází z geobiocenologického pojetí prof. A. Zlatníka. Výuková pomůcka je využívána zejména v předmětu PřF:Z0005 Biogeografie.
VytisknoutZobrazeno: 21. 9. 2024 05:02