NEČAS, Miroslav. Zhodnocení bezpečnosti a účinnosti adalimumabu v dermatologii z dlouhodobého hlediska. Biologická léčba. Praha: Ambit Media, a.s., 2010, roč. 3, č. 3, s. 135-141. ISSN 1803-5701.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zhodnocení bezpečnosti a účinnosti adalimumabu v dermatologii z dlouhodobého hlediska
Název anglicky Evaluation of the long term safety and efficacy of adalimumab in dermatology
Autoři NEČAS, Miroslav.
Vydání Biologická léčba, Praha, Ambit Media, a.s. 2010, 1803-5701.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30216 Dermatology and venereal diseases
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky biologická léčba; adalimumab; účinnost; bezpečnost
Klíčová slova anglicky biological treatment; adalimumab; efficacy; safety
Změnil Změnila: Danuše Pavlíčková, učo 49204. Změněno: 6. 1. 2011 11:19.
Anotace
Biologika díky své vysoké účinnosti zásadním způsobem zasáhla do léčebných možností především u těžké psoriázy. Tato vysoce cílená léčba má však také svoje potenciální rizika. Článek podává přehled o poměru přínosu a rizika preparátu adalimumab v léčbě psoriázy a okrajově i v ostatních indikacích tohoto přípravku. Více než desetileté zkušenosti s adalimumabem v indikaci revmatologické a gastroenterologické a více než tříleté u psoriázy ukazují na stabilní účinnost a bezpečnost tohoto preparátu, a to i z dlouhodobého hlediska.
Anotace anglicky
Owing to their high efficacy, biologics made a significant impact on the treatment of severe psoriasis. However, this highly targeted treatment is associated with potential risks. The present paper provides an overview of the risk -benefit ratio for adalimumab in the treatment of psoriasis as well as it touches upon other indications of this medicinal product. More than 10 years of experience with adalimumab in rheumatoid and gastroenterological indications and more than 3 years of experience in the treatment of psoriasis suggest stable short-term as well as long-term efficacy and safety of this compound.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 04:47