TOMÁŠKOVÁ, Eva. FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE. Trnava: UNIVERZITA SV. CYRILA A METODA V TRNAVE, 2010, 9 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název FINANCOVÁNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKÉ REPUBLICE
Název anglicky Financing of Public Administration in the Czech Republic
Autoři TOMÁŠKOVÁ, Eva.
Vydání Trnava, 9 s. 2010.
Nakladatel UNIVERZITA SV. CYRILA A METODA V TRNAVE
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky Veřejná služba; veřejné finance; deficit státního rozpočtu; státní dluh; Čezská republika; Řecko
Klíčová slova anglicky Public service; public finance; deficit of state budget; state debt; revision; Czech Republic; Greece.
Změnil Změnila: doc. Ing. Eva Tomášková, Ph.D., učo 163293. Změněno: 28. 1. 2011 11:40.
Anotace
Příspěvek se zabývá financování veřejné správy v České republice. Cílem je analyzovat součastnou situaci v rámci finančních zdrojů, která je využívaná pro financování veřejné správy, a zjistit možnosti vedoucí ke zlepšení dané situace.
Anotace anglicky
The paper deals with financing of public service in the Czech Republic. The aim is to analysis of current situation of financial resources which are stated for financing of public service and to propose equipment which contribute to improving of this situation. A number of employees in public service and average wages were increased for last years. Public service is financed by public finance. From these reason, people try to decrease a number of employees of public service and try to increase efficiency simultaneously. This trend is supported by the long situation at state budget. State expenditures are higher than state incomes and the Czech Republic has deficit of state budget for a long time. Deficit of state budget contributes to increasing of state debt. A result is to make some changes at public service. The Czech Republic can inspire recommendations by the EU to Greece.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 14:31