FRYŠTÁK, Marek. Spravedlivý proces a právo na tlumočení a překlad v trestním řízení. Trestněprávní revue. Praha: C. H.Beck, 2011, roč. 10, č. 2, s. 35-39. ISSN 1213-5313.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Spravedlivý proces a právo na tlumočení a překlad v trestním řízení
Název česky Spravedlivý proces a právo na tlumočení a překlad v trestním řízení
Název anglicky Fair trial and the right to interpretation and to translation in criminal proceedings
Autoři FRYŠTÁK, Marek (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Trestněprávní revue, Praha, C. H.Beck, 2011, 1213-5313.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14220/11:00051911
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky právo na spravedlivý proces; právo na tlumočení a překlad; Evropská úmluva; směrnice; vnitrostátní právní úprava; tlumočník; tlumočení; překladatel; překlad; kvalita tlumočení a překladu
Klíčová slova anglicky right to a fair trial; rights to interpretation and to translation; European convention; directive; national legal regulation; interpreter; interpretation; translator; translation; quality of interpretation and translation
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 5. 3. 2012 09:02.
Anotace
Uvedený článek pojednává o právu na spravedlivý proces a z něho vyplývajícím právu na tlumočení a překlad v trestním řízení. V té souvislosti je zmíněna směrnice Evropského parlamentu a Rady o právu na tlumočení a překlad v trestním řízení a proveden rozbor právní úpravy související s tématem článku. Směrnice a vnitrostátní právní úprava jsou podrobeny kritickému pohledu autora.
Anotace anglicky
The article deal with the right to a fair trial and the rights to interpretation and to translation in criminal proceedings arise from it. In connection with it especially the directive of the European Parliament and of the Council on the rights to interpretation and to translation in criminal proceedings is mentioned and national legal regulation associated with the subject of this paper is analyzed. The directive and national legal regulation is complied with critical approach of author.
VytisknoutZobrazeno: 19. 9. 2024 00:22