HLOUŠKOVÁ, Lenka. Impulzy k rozvoji služeb kariérového poradenství na vysokých školách v ČR. In Career and vocational guidance in rapidly changing world. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Impulzy k rozvoji služeb kariérového poradenství na vysokých školách v ČR
Název anglicky Impulses to development of career guidance in higher education in the Czech Republic
Autoři HLOUŠKOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Career and vocational guidance in rapidly changing world, 2010.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/10:00047534
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky kariérové poradenství; vysokoškolské poradenství, studenti vysokých škol
Klíčová slova anglicky career guidance; counseling services at universities; university students
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. Mgr. Petr Novotný, Ph.D., učo 36179. Změněno: 14. 4. 2011 11:45.
Anotace
Příspěvek mapuje vybrané změny v rozvoji vysokého školství v ČR, které se promítají do poskytování poradenských služeb na vysokých školách. Konkrétně bude zmíněn nárůst počtu studentů a proměna potřeb studentů vysokých škol ve vztahu k nabídce poradenských služeb (konkrétně v oblasti kariérového poradenství). Zatímco nárůst počtu studentů vysokých škol je ilustrován na základě statistických dat z celé ČR zhruba za posledních deset let, variabilita potřeb vysokoškoláků je popisována na základě průzkumu na Masarykově univerzitě. Na základě uvedených změn a s ohledem na soudobé trendy rozvoje poradenských služeb v Evropě, budou nastíněny inovace v poskytování poradenských služeb s důrazem na služby kariérového poradenství na vysokých školách v ČR.
Anotace anglicky
The paper (contribution) maps selected changes in development of higher educational system in the Czech Republic which are projected into offering counselling services at universities (specific into career guidance). Namely, the increase in number of university students and a transformation of their needs in relation to the offer of counseling services will be mentioned. Whereas the increase in number of university students is illustrated with the database of statistical data from the whole Czech Republic during the last ten years, variability of needs of students is described in research at Masaryk University. I offer a proposal of outline innovation in providing counselling services at universities (with accent career guidance) in the Czech Republic, based on changes, mentioned above. I will also take into consideration current trends in the development of counseling services in Europe.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 08:04