HANDLAR, Jiří. Zánik závazků dohodou v občanském a obchodním právu. 1. vyd. Praha: C. H. Beck. 156 s. ISBN 978-80-7400-184-0. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zánik závazků dohodou v občanském a obchodním právu
Název anglicky Extinction of Obligations by Agreement in the Civil and Commercial Law
Autoři HANDLAR, Jiří.
Vydání 1. vyd. Praha, 156 s. 2010.
Nakladatel C. H. Beck
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7400-184-0
Klíčová slova česky závazkové právo; zánik závazků; změna závazků; zánik závazků dohodou; forma smlouvy; smluvní forma
Klíčová slova anglicky law of obligation; extinction of the obligation; change in the obligation; extinction of the obligation by agreement; form of contract, contractual form
Změnil Změnil: JUDr. Jiří Handlar, Ph.D., učo 17077. Změněno: 21. 3. 2011 05:38.
Anotace
Kniha přináší komplexní zpracování problematiky dohod působících zánik závazků, mezi které patří podle platného práva dohoda o zrušení závazku, dohoda o vzdání se práva nebo prominutí dluhu, dohoda o započtení, dohoda, kterou se původní závazek nahrazuje závazkem novým (novace), a dohoda o narovnání. Zvláštní pozornost je věnována problematice formy těchto dohod, která v českém soukromém právu zatím zůstává stranou pozornosti právní teorie i praxe.
Anotace anglicky
The book deals comprehensively with agreements resulting in extinction of obligations. According to the valid law, among those agreements there are agreement on discharge of obligation, agreement on waiver of right or discharge from debt, mutual setoff agreement, novation (agreement by which an obligation to perform is replaced with a new obligation) and release agreement. In this book, a special attention is paid to the form of those agreements that has been a bit neglected in both, juristic theory as well as legal practice.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 20:30